poppel gewapende overval - kop
Nadat Adrianus L. en Francine v.E. uit Poppel op 9 mei thuis werden overvallen vond het onderzoeksteam dat ter plaatse kwam drie kilogram gedroogde cannabis op een afgesloten kamer. En zo kreeg een geval van homejacking een verrassende wending, de slachtoffers werden plots verdachten. Nu, twee maanden later, verscheen het koppel voor
de Turnhoutse strafrechter.

poppel gewapende_overval_3-800Op de bewuste vrijdagochtend in mei vielen drie daders met bivakmuts binnen in een woning aan de Steenweg op Weelde in Poppel. De daders die om geld vroegen gingen driftig te keer, eerst knevelden ze de vrouw des huizes die op dat ogenblik alleen thuis was. Later werd ook haar thuis komende man hardhandig aangepakt nadat die zich wilde verweren, hij raakte gewond in het aangezicht. Beiden werden vastgebonden en bedreigd met een wapen. De
boeven, een vrouw en twee mannen volgens ooggetuigen uit de buurt, wilden er vandoor gaan met een auto van de bewoners, maar merkten een flinke boordsteen niet op en reden zich daarop vast. Daarop zette het trio hun vlucht te voet verder. Een uitgebreide zoektocht met verschillende politieploegen, een hond en zelfs een helikopter leverde niets op. Tot op heden is van de drieste overvallers, mogelijk afkomstig uit het drugmilieu, nog steeds geen spoor.

Intussen waren de bewoners, de 65-jarige Adrianus en de 68-jarige Francine, uit hun benarde situatie bevrijd en was ondermeer het gerechtelijk lab ter plaatse gekomen voor een uitgebreid sporenonderzoek. Tijdens hun speurwerk merkten de agenten een sterke cannabisgeur op toen ze op de bovenverdieping bezig waren. In een afgesloten kamer stootte men op ruim drie kilogram gedroogde cannabis. Zo stak er in een sporttas zowat anderhalve kilo van het goedje en werden er elders nog twee tassen gevonden met in totaal nog eens bijna anderhalve kilo. Het speurteam vond ook nog zeventig stekjes van cannabisplanten en een koolstoffilter. Een speurhond wees ook nog op cannabissporen op zowel de schoenen als de broek van Adrianus L.

poppel gewapende_overval_5-800Het koppel werd voorgeleid en de man werd na gedeeltelijke bekentenissen in voorarrest genomen, zijn vrouw stond sindsdien onder elektronisch toezicht.

Afgelopen woensdag verschenen beiden voor de strafrechter en de openbare aanklager eiste voor elk van hen acht maanden celstraf. Of de strafrechter daarop in zal gaan weten we op woensdag 9 juli wanneer een vonnis wordt geveld.

Cannabis rechterHet koppel hoopt in ieder geval op een lichtere straf. Vooral Francina v.E. hoopt eind volgende week weer vrij rond te kunnen lopen. Zij houdt vol dat ze nergens van af wist en dat ze nooit in de bewuste kamer was gekomen, een enigszins vreemde opmerking. Adrianus L. gaf toe dat hij cannabis verhandelde, maar zei dat hij niet zelf teelde. Hij zou vier keer een coffeeshop in Tilburg bevoorraad hebben waarbij hij 4000 euro per kilogram zou ontvangen hebben. Daarvan zou 500 euro in zijn eigen zak beland zijn. Bij monde van zijn advocaat rekent de man erop dat het bij de voorhechtenis van twee maanden blijft en dat de geschatte opbrengst van de transacties verbeurd verklaard zal worden.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren