joyce dorien kruispunt front
Het bleef vorige week opvallend stil rond het proces tussen de ouders van de verongelukte meisjes Joyce Baelemans en Dorien Van Sprengel enerzijds en de Nederlandse aanrijder Bas H. uit Turnhout anderzijds. Nochtans was er op maandag 26 mei, precies de dag dat Joyce 19 jaar zou worden, een nieuwe zitting voorzien in Turnhout. Maar de zaak werd andermaal uitgesteld, ditmaal tot 13 oktober 2014. Reden hiervan is het feit dat de nieuw aangestelde verkeersdeskundige niet alle gewenste documenten zou hebben ontvangen van justitie. Dit is alweer een klap in het gezicht van alle nabestaanden en van de vele vrienden van de meisjes.

De politie_ontsloot_de_weg_tussen_Turnhout_en_Weelde-Statie_voor_alle_verkeerHalf december 2013 besliste de politierechter van Turnhout dat er een derde en onafhankelijke verkeersdeskundige moest aangesteld worden in het onderzoek naar de ware toedracht van het ongeval dat al dateert van 3 december 2011. De voorzitter vond dat noodzakelijk omdat de advocaten van aanrijder Bas H. zich niet konden vinden in de analyses die op de plaats van het ongeval gebeurden door de door het parket aangestelde verkeersdeskunige. Hun eigen aangestelde specialist ter zake kwam immers met een flink afwijkend rapport. En zo was er een hele discussie omtrent de snelheid waarmee de bestuurder van de bestelbus reed en omtrent de preciese plaats waar de meisjes werden aangereden.

De nieuwe verkeersdeskundige zou in het voorjaar een nieuw en onafhankelijk onderzoek kunnen voeren om dan op 26 mei 2014 om half twee 's middags bij een nieuwe zitting zijn eindoordeel te kunnen geven. Maar die zaak werd dus nu uitgesteld. Voor velen onbegrijpelijk kreeg de betrokken onderzoeker van het gerecht niet alle documenten in handen. En zo kon hij zijn werk niet doen. Dorien en_JoyceGevolg is nu dat het proces alweer werd uitgesteld, naar alle waarschijnlijkheid tot maandag 13 oktober, of precies 1 dag na de geboortedag van Dorien.

Vermeldenswaardig is zeker het feit dat de ouders van Joyce pas 's morgens op de hoogte werden gesteld dat de zaak van 's middags niet zou doorgaan. Zij voelen zich miskend en hebben zo hun bedenkingen over de hele werking van ons rechtsysteem. Toch kunnen beide families alweer niets anders doen dan de hele rechtsgang te ondergaan. Bij de volgende zitting is het al bijna drie jaar geleden dat zij hun dochters verloren toen ze op hun scooter werden aangereden in Weelde-Statie bij het oversteken van het kruispunt. De bestuurder van de bestelbus, Bas H., wordt verdacht van vluchtmisdrijf. Hij zat even in voorhechtenis, maar is intussen een vrij man.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren