lijstcdv outdoor

13 oktober komt met rasse schreden dichterbij.

Cd&v Ravels, de partij die met een volstrekte meerderheid Ravels bestuurt, heeft gisteren haar lijst bekendgemaakt.

Kandidaten voorgesteld voor 13 oktober

Tijdens de voorstelling van gisteren in Ravels, ter voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober, onthulde CD&V haar kandidatenlijst. De lijst bracht enkele verrassingen met zich mee: bekende gezichten namen afscheid van de politiek en maakten plaats voor een nieuwe generatie.

brett thomasflo wavesBrett & Thomas

De avond werd feestelijk geopend met enkele nummers van het lokale duo Flo Waves, maar de echte spanning hing in de lucht bij de presentatie van de kandidaten. Twee jonge CD&V-sympathisanten, Brett en Thomas, werden uitgenodigd om de sprekers aan te kondigen. Ondanks wat podiumzenuwen en technische problemen, wisten zij het publiek met enthousiasme door het programma te leiden.

Afscheid Walter Luyten

walter luytenUittredend burgemeester Walter Luyten nam het woord om voor een volle zaal afscheid te nemen van zijn politieke carrière. Vervolgens kreeg de toekomstige kandidaat-burgemeester, een 33-jarige man die op zijn 21e al voorzitter werd van CD&V Ravels, het podium. Na jaren onder de vleugels van Walter Luyten is hij uitgegroeid tot een ervaren politicus die de gemeente door en door kent. Zijn toespraak als opvolger van Luyten werd beloond met een oorverdovend applaus van de meer dan 300 aanwezigen, een krachtig teken van vertrouwen in het nieuwe team.

Kandidaat-burgemeester Nic Andriessen

nic andriessenDe partij trekt met een jonge en vernieuwde ploeg naar de kiezer. Waarom mensen volgens cd&v toch beter gaan stemmen? “Omdat jij meetelt,” klinkt het bij Nic Andriessen

cd&v bestuurt in Ravels al decennia met een absolute meerderheid. De partij wil dat na 13 oktober ook blijven doen. “We hebben de ervaring, we hebben de mensen, we hebben het programma,” vertelt lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Nic Andriessen. “Wij kiezen écht voor Ravels. Als leefbare, verbonden en goed bestuurde plattelandsgemeente,” legt hij uit.

Jonge top drie

cd&v wist opnieuw een volledige lijst klaar te stomen. De partij werkte aan een dynamische lijst, die op ervaring steunt en nieuwe mensen kansen geeft. De top 3 van de partij oogt opvallend jong. Dat Andriessen (33) uit Ravels de lijst zou trekken werd in juni reeds bekendgemaakt. Plaats 2 op de lijst is weggelegd voor jong cd&v-voorzitster Kaat Pelkmans (24) uit Weelde en nummer 3 wordt ingenomen door uittredend gemeenteraadslid, Jeroen Meeusen (28) uit Poppel. Notaris Filip Segers (62) is lijstduwer.

"omdat jij meetelt."

“Mensen vragen ons soms wel eens waarom we aan politiek doen. Waarom ze moeten gaan stemmen. Wel, het antwoord is duidelijk: omdat jij meetelt,” vertelt Andriessen. “Verkiezingen gaan over mensen hun straat of vereniging, kortom: over de toekomst van Ravels. Mensen hebben er alle belang bij om te gaan stemmen.”

cd&v trekt daarom met de slogan ‘omdat jij meetelt.’ naar de kiezer. Volgens de partij vat het perfect samen waar de cd&v in Ravels voor staat. Het programma gaat over drie hoofdluiken: een leefbare plattelandsgemeente, een verbonden Ravels en een goed bestuurd Ravels.

lijst cdv

Provinciale kandidaten

filip segersNaast de gemeenteraadsverkiezingen, zijn het op 13 oktober ook provincieraadsverkiezingen. Vanuit Ravels kreeg Filip Segers de tweede plaats op de lijst, wat een verkiesbare plaats is. “Ik weet hoe belangrijk het provinciale niveau is en blijft, ondanks dat er stemmen zijn om dit niveau af te schaffen,” vertelt Segers. “Dagelijks kom ik in contact met de hogere overheden en er is nood aan een sterk tussenniveau tussen dorpen en de Vlaamse overheid.” Op provinciaal niveau is Kathleen Helsen uit Herselt lijsttrekker. Zij gaan samen naar de kiezer onder het motto: “Vollenbak veu de Kempen”.

Afspraak op 13 oktober!
  1. ANDRIESSEN Nic – 33 – Ravels
  2. PELKMANS Kaat – 24 - Weelde
  3. MEEUSEN Jeroen – 28 - Poppel
  4. VAN LOON Els – 47 – Weelde
  5. BROECKX Inge – 40 – Ravels
  6. JANSENS Ann – 46 – Weelde
  7. VAN NOOTEN – VAN OSTAEYEN Mieke – 46 – Ravels
  8. VAERNEWIJCK Frank – 39 – Weelde
  9. NOOYENS Jules – 40 – Ravels
  10. HAAGEN Tom – 53 – Poppel
  11. VAN DER VOORT Yannick – 20 – Weelde
  12. VAN DEN BORNE Luc – 51 – Ravels
  13. VAN NOOTEN Tom – 43 - Ravels
  14. VAN DE POL Joke – 37 - Poppel
  15. BEYENS Leo – 65 – Ravels
  16. CLIJMANS Sofie – 18 – Ravels
  17. VAN GILS Loes – 31 – Weelde
  18. VAN DUN Tinne – 39 – Weelde
  19. VERCAMMEN An – 41 – Ravels
  20. BORGMANS Gwenn – 30 – Weelde
  21. MERTENS Paulien – 25 – Poppel
  22. LEEMANS Marion – 52 – Poppel
  23. HEYLEN Hans – 52 – Weelde
  24. VAN DEN BORNE Patrick – 53 – Ravels
  25. SEGERS Filip – 62 – Weelde

1 filmcamera

De kandidaten van cd&v

Burgemeester Walter Luyten

Kandidaat-burgemeester Nic Andriessen

Kandidaat burgemeester stelt zijn ploeg voor

Kandidaten voor de  provincie Filip Segers en Kathleen Helsen

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren