Grafiek Gemeenteraad Ravels1000 

Wie op 14 oktober naar de stembus trekt en zijn stem opnieuw wil geven aan een goede bekende, kan best even nagaan hoe hard die de afgelopen zes jaar in de Ravelse Gemeenteraad heeft gewerkt.

De afgelopen legislatuur werd minutieus bijgehouden hoeveel actieve tussenkomsten ieder raadslid op zijn of haar naam mag schrijven.

En wat blijkt? De verschillen tussen de partijen zijn enorm groot. Er zijn harde werkers en er zijn grote slapers! Mario Langenhuizen (eerst N-VA, nu onafhankelijk) steekt er met kop en schouder bovenuit. Hij is samen met Gert Laurijssen (N-VA) goed voor 264 tussenkomsten in de gemeenteraadszittingen van de afgelopen legislatuur. Beiden zijn zei dus veruit de meest actieve leden van de gemeenteraad in Ravels. Peter Van raak (Dorpslijst) volgt op de derde plaats met 49 actieve tussenkomsten. 

Meest opvallend in deze cijfers is dat de raadsleden van CD&V nagenoeg niet actief zijn geweest de afgelopen 6 jaar. Er zijn zelfs 3 leden van CD&V (Mieke Van Ostaeyen, Marijke Van der Moeren en Mieke Heyns) die geen enkele tussenkomst hebben gedaan. De rol die CD&V fractieleider Jef  Van Steen mocht spelen heeft geresulteerd in amper 3 tussenkomsten. Ook bij Nic Andriessen was er in bijna 6 jaar geen enkele toegevoegde waarde met een schrale 2 tussenkomsten.

“Het mag op basis van deze cijfers duidelijk zijn dat de CD&V verkozenen in de gemeenteraad niet meer zijn dan “stemmachientjes” die uit de hand moeten eten van 1 of 2 beslissers” zegt N-VA fractieleider Gert Laurijssen. “Het bewijst des temeer dat de Ravelse Politiek niet democratisch is. Echte beslissingen worden genomen door Luyten en Segers. En de rest zijn makke schaapjes die mogen komen ja-knikken bij de stemming in de Gemeenteraad om het democratisch te doen lijken. Verwerpelijke politiek is dat!”

Het is natuurlijk bedenkelijk dat inwoners van Ravels, Weelde en Poppel bij verkiezingen hun stem geven aan iemand die daar later amper iets mee doet. De Gemeenteraad is het meest democratische forum waar van alle verkozenen verwacht wordt dat ze actief deelnemen aan de discussies en oplossingen zoeken die de Ravelse bevolking ten goede komen. 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren