RusthuisKLUitbreiding Woonzorgcentrum Home Onze Lieve Vrouw van de Kempen – seniorensite te Ravels
In 2008 werd door de Raad van Bestuur van het Woonzorgcentrum Home Onze Lieve Vrouw van de Kempen reeds gesproken over een mogelijke uitbreiding. Dit om het hoofd te kunnen bieden aan de gevolgen van de toenemende vergrijzing. Aangezien we ernaar streven om het nieuwe Woonzorgcentrum uit te bouwen tot een "open huis" en dit voor alle inwoners van Ravels was het voor ons een evidentie om van bij de start het Gemeentebestuur te betrekken bij ons project.


Er werd een strategische werkgroep opgericht. Vanuit talrijke bijeenkomsten met de strategische werkgroep werd een zorgstrategisch plan uitgewerkt dat op 3 september 2012 door minister Van Deurzen werd goedgekeurd. Het plan bestaat uit volgende uitbreidingen: van 88 naar 140 woongelegenheden in het woonzorgcentrum, van 3 naar 5 woongelegenheden in het centrum voor kortverblijf en van 29 serviceflats naar 40 assistentiewoningen.
De strategische werkgroep werd ondertussen omgevormd tot een werkgroep 'bouw' met hierin ook vertegenwoordigers van de werkvloer. In 2012 werd er door deze werkgroep intensief vergaderd, workshops gehouden en studiebezoeken afgelegd met als doel om te komen tot een programma van eisen.
Ondertussen werden onderhandelingen gevoerd met het Gemeentebestuur. Het resultaat van deze onderhandelingen is een principiële overeenkomst tussen de Raad van Bestuur van het Woonzorgcentrum Home Onze Lieve Vrouw van de Kempen en het Gemeentebestuur van Ravels. Deze overeenkomst wordt ter goedkeuring voorgelegd op de gemeenteraad van 2 september 2013. Volgende punten worden opgenomen in de overeenkomst.
• De inwoners van Ravels zullen, kaderend binnen een adequate opnameplanning, bij voorrang kunnen opgenomen worden in het woonzorgcentrum.
• De gemeente stelt een gebouwvrij perceel ter beschikking van de VZW Home Onze Lieve Vrouw van de Kempen en dit door middel van een erfpachtovereenkomst voor 66 jaar.
• Na de realisatie van het project zullen afspraken gemaakt worden tussen de verantwoordelijken van het gemeentebestuur/OCMW en de bestuurders van het woonzorgcentrum met betrekking tot het ter beschikking stellen van ruimtes, facilitaire diensten, ... aan de inwoners van Ravels. Bedoeling hierbij is om de betrokkenheid van de inwoners van Ravels te vergroten bij de activiteiten van het woonzorgcentrum maar ook om niet-senioren te laten genieten van de faciliteiten die binnen de muren en op het terrein van het woonzorgcentrum ter beschikking zijn.
• Vanaf de ingang van de erfpacht tot één jaar na de ingebruikname van de nieuwe lokalen door het woonzorgcentrum, kan de gemeente beschikken over een terrein (in de onmiddellijke omgeving van het woonzorgcentrum) waar tijdelijk enkele containerlokalen met petanquevelden kunnen geplaatst worden ten behoeve van de Ravelse verenigingen in het algemeen en OKRA Ravels in het bijzonder.
Nadat de gemeenteraad deze principiële overeenkomst heeft goedgekeurd zullen vanuit het woonzorgcentrum volgende acties ondernomen worden.
• Publicatie van de algemene offerteaanvraag en verdere administratie voor het aanduiden van een ontwerper-architect.
• Voorbereiden van het technisch financieel plan (TFP), met als doel om dit te finaliseren tegen midden 2014.
• Voorstelling en verdediging van het TFP in de tweede helft van 2014.
• Na de toekenning van de subsidies, aanbesteding.
Uit het voorgaande blijkt duidelijk dat de afhankelijkheid van uitwendige factoren, zoals bijvoorbeeld administratieve procedures en termijnen, beslissingen van de overheid, ... mede bepalend zijn voor de start en het verdere verloop van de bouwwerken.
De verhuis van onze bewoners naar de nieuwe infrastructuur is nog niet voor morgen maar samen met het Gemeentebestuur, doen we alles wat binnen onze mogelijkheden ligt om zo snel als mogelijk te starten. Onze leuze " kwaliteit voor snelheid " blijven we hierbij echter hoog in het vaandel dragen.
De omgeving van "ons" woonzorgcentrum hoort een uithangbord te zijn voor de ganse gemeente maar zeker ook voor de inwoners van de deelgemeente Ravels en voor iedereen die passeert op " De Grote Baan ".

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren