cambio

Cambio autodelen is een flexibele formule waarbij dag en nacht auto’s klaar staan voor de gebruikers (zowel particulieren als organisaties en bedrijven).

In Ravels staan er momenteel 2 auto’s voor je klaar aan de Hof ten Bergestraat.

Binnenkort zal een tweede locatie geopend worden aan het gemeentehuis zodat er één auto zal verhuizen naar die locatie.

Kempen2030

Bewoners die niet elke dag gebruik maken van de wagen kunnen in Ravels een auto uitlenen via het autodeelsysteem cambio. De gemeente maakt gebruikt van een raamcontract van IOK met Cambio. IOK heeft dit raamcontract afgesloten om het autodelen met elektrische wagens in de Kempen uit te rollen. Ravels is de 10de gemeente die binnen dit contract opstart. Komende maanden zullen er nog 4 gemeenten van start gaan met elektrische deelwagens.

“Autodelen kan een belangrijke rol spelen in het Kempen2030-verhaal, dat gericht is op het realiseren van een duurzame, veerkrachtige en leefbare regio tegen 2030” zegt burgemeester Walter Luyten “Door autodelen te integreren, kunnen we samenwerken om duurzame mobiliteit te bevorderen en een gezondere en aangenamere leefomgeving te creëren voor alle inwoners van onze regio”.

Wat is autodelen?

Cambio autodelen valt best te vergelijken met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of DVD’s, maar voor auto’s.  Wie bij cambio aangesloten is, kan een auto reserveren voor de periode dat hij/zij er één wil, op het moment dat hem/haar het best uitkomt. Een cambio-gebruiker betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en kan dus heel wat geld uitsparen als de auto slechts sporadisch gebruikt wordt.  Van de wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie, ...) hoeft men zich niks aan te trekken, cambio zorgt voor alles. Kortom: ideaal voor wie weinig rijdt... of als alternatief voor de vaak minder gebruikte 2e wagen.

Geert Gisquière (cambio autodelen Vlaanderen): “Cambio is financieel echt interessant voor wie minder dan 11.000km per jaar met de wagen rijdt. Brandstof, pechverhelping, verzekering: bij cambio is alles in de prijs inbegrepen. Kijk even op de kilometerteller van je auto en maak de berekening. Rij je weinig, dan zal je snel zien dat autodelen je heel wat geld kan besparen. Of misschien vormt cambio wel een interessant alternatief voor de 2e wagen in het gezin?  Meer dan 70.000 mensen zijn al van de voordelen overtuigd in België, we hopen dat ook de inwoners van Ravels enthousiast zullen gebruik maken van deze gedeelde auto’s.”

Wie in Ravels wil autodelen, kan terecht op de parkeerplaats aan de Hof ten Bergestraat en binnenkort ook aan het gemeentehuis in Weelde.  Er wordt gestart met 2 elektrische deelwagens, met de bedoeling dit aanbod verder uit te breiden in functie van het gebruik. De gemeente ondersteunt deze dienst. Het initiatief komt immers tegemoet aan de lokale parkeerdruk (één cambio-wagen vervangt immers minstens 8-13 particuliere wagens in de buurt) en draagt mee een steentje bij tot een verminderde milieubelasting.

Cambio autodelen in Vlaanderen/België

Cambio biedt haar diensten al aan in 90+ steden en gemeentes in Vlaanderen. Meer en meer mensen ontdekken de voordelen van een systeem als cambio en de groep gebruikers groeit dan ook voortdurend aan. De kaap van 70.000 gebruikers in België werd dan ook al ruimschoots overschreden. In totaal hebben zij ca 2.700 deelauto’s tot hun beschikking.

Hoe werkt cambio autodelen?

Wie aansluit bij cambio krijgt toegang tot het cambio-wagenpark en dit voor alle deelwagens in heel België. De gebruiker reserveert de auto van zijn/haar keuze waar hij/zij dat wenst.

Reserveren kan dag en nacht via de cambioApp, via de website of telefonisch. De auto kan zowel voor korte tijd (een uur) als een langere periode (een dag, een week of langer) ontleend worden. De gebruiker haalt de auto af aan zijn standplaats en brengt hem daar terug aan het einde van de rit. Afhalen en terugbrengen kan de klok rond, zeven dagen per week. Openen van de wagen gebeurt met de cambioApp.

Gebruikers betalen een beperkt maandelijks abonnement (4, 8 of 22 euro – formule op ieders maat) en betalen verder enkel in functie van hun gebruik. Wie veel rijdt, betaalt wat meer, wie een maand nauwelijks rijdt betaalt enkel het abonnement en die ene of paar ritten. Alle kosten zitten in de prijs inbegrepen (verzekering, brandstof! …), vaste kosten vallen weg.

Proefaanbod

Inwoners van Ravels die nu aansluiten bij cambio kunnen beroep doen op het proefaanbod dat cambio samen met de gemeente aanbiedt. Dankzij dit proefaanbod betalen zij geen instapkosten (waarde: €35) en kunnen zij het systeem dus gemakkelijk uittesten.

Kortingscode RAVELSDEELT24 – enkel voor inwoners van Ravels (met postcode 2380, 2381 en 2382) en geldig tot 3 maand na lancering - eind augustus 2024.

Meer informatie

Voor meer informatie over cambio autodelen kan men terecht bij cambio op nummer 09 242 32 15 of op www.cambio.be.

Inwoners van Ravels kunnen ook langskomen op een infomoment in het Sociaal Huis, Dreef 19 in Weelde op 11 juni 2024 om 19.30 uur. Inschrijven via www.cambio.be/ravels.

Deelname is gratis en vrijblijvend.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren