e bike2022

Gisteren kwam de fractie Groen op de gemeenteraad met een opmerkelijk voorstel over een groepsaankoop voor E-bikes.

In de provincie zouden dergelijke initiatieven al succesvol zijn afgerond met de participatie van lokale fietshandelaars.

Het voorstel werd lastminute toegevoegd aan de agenda van de raad, maar werd toch besproken door de leden (behalve de 3 Elsen die door corona waren geveld en fractielijder Laurijssen van N-VA).

Om onze medeburgers de mogelijkheid te bieden om in te schrijven op een groepsaankoop was Kim Buyst gaan kijken in gemeentes rond Duffel waar dit initiatief recentelijk voor de tweede keer werd georganiseerd. De lokale intercommunale zou het initiatief in handen nemen en onderzoekt eerst bij welke lokale fietshandelaars interesse bestaat. Deze geven een offerte af op basis van de gegevens die een stuurgroep vooraf heeft opgemaakt, zodat de mensen een mooi aanbod krijgen om in te gaan op een eventuele aankoop. 

Burgemeester Luyten was niet overtuigd over het feit of onze intercommunale bereid zou zijn om deze groepsaankoop te organiseren. Zij meest prangende vragen waren of de aankoop voor gemeentepersoneel  zou gelden of dat alle burgers zouden kunnen meedingen bij deze groepsaankoop.

Daarnaast wilde hij in geen geval meegaan in het verhaal van een groepsaankoop als de lokale fietshandelaars niet enkel en alleen betrokken zouden worden, maar ook effectief met een reële mogelijkheid op succes mee zouden kunnen dingen in de groepsaankoop .

Het voorstel zal verder worden onderzocht en binnenkort terug op de agenda komen.

De vraag is natuurlijk wat er gebeurt met de lokale handelaars, het gaat niet enkel over de aankoop zelf. Indien de lokale handelaars de groepsaankoop niet kunnen binnenhalen bestaat het gevaar dat ze ook de komende jaren hun omzet fors zien dalen wegens het feit dat aankopen van de komende jaren wellicht ook zullen dalen door een groepsaankoop.

In de omgeving Mechelen werden in een eerste groepsaankoop zo’n 360 E-bikes verkocht.

(aj)

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren