Digitale Live Stream Ravelse Gemeenteraad juni 2020

Gisteren hield het gemeentebestuur van Ravels voor het eerst in de geschiedenis een digitale gemeenteraad, en die werd voor de bevolking live gestreamd.

Hoewel deze digitale raad een gevolg was van de Corona crisis, en eigenlijk ook binnen de raad had kunnen worden gehouden, was het opmerkelijk dat toelating was gegeven om openbaar live te gaan zodat iedere burger alles kon volgen vanuit zijn luie zetel thuis.

Kinderziektes snel opgelost.

Klokslag 20:00h zaten al een 15 tal kijkers te wachten op het begin dat wat op zich liet wachten omwille van login problemen. Eens deze waren opgelost kon de raad aanvangen. Omdat enkele maanden geleden werd beslist dat er voortaan om beurten zou worden gestart met de twee verschillende raden was het dit keer aan de Raad voor Maatschappelijk Welzijn om de digitale spits af te bijten. Jammer genoeg moest en nog wat worden gegoocheld met de audio instellingen zodat het meeste deel van deze raad verloren ging voor de kijker/luisteraar thuis. Gelukkig werd achter de schermen koortsachtig gezocht in de instellingen en was ook de audio in orde wanneer de Gemeenteraad begon.

Dank aan ons bestuur.

Eerst en vooral willen we het Ravels bestuur danken dat het eindelijk mogelijk is om als Ravelse inwoner de gemeentelijke besluitvorming ook digitaal te kunnen volgen. Op deze manier worden er reuzenstappen gezet naar transparantie van bestuur, want laat ons eerlijk zijn….. die publieke banken hebben zelden meer dan 10 mensen gezien in de laatste decennia. Gisteren werd de raad op sommige momenten gevolgd door meer dan 80 mensen, raadsleden niet inbegrepen. Er is dus interesse van “jan met de pet” om deze raden te volgen, op die manier worden de mensen ook meer bewust wat politiek voor hen betekenen kan en wat er zoal moet worden gedaan om een project tot een goed democratisch einde te brengen.

Toekomst.

We hopen daarom stellig dat er op deze manier kan worden verder gewerkt. Als verslaggever is het zeker een stap voorwaarts. Nu moet ik tenminste niet meer met mijn handen aan mijn oren zitten als versterker om toch iets zinnigs van de debatten op te vangen…. En daar later nog iets van onthouden. Het is ook zoveel duidelijker om de standpunten van de verschillende partijen te leren kennen.

Ook is het op deze manier zoveel gemakkelijker om de agendapunten op een objectieve manier weer te geven. Iedereen heeft een eigen opinie en hoezeer we ook proberen de gulden, neutrale middenweg te bewandelen met onze rawepo pen, de eigen weergave van het debat zal altijd buigen naar links of rechts en naar die kant waar we ons zelf het best bij voelen.

Er werd gisteren in ieder geval niet geprobeerd om elkaar te overtroeven, en daar zijn we blij om. Ergens was er toch de vrees dat er drama’s zouden worden opgevoerd zodat deze raad een zeldzaam en éénmalig iets zou worden. Nu is er toch de hoop dat ook de meerderheid gewonnen zal zijn om dit op permanente basis te gaan invoeren.

Video beschikbaar.

Al wie gisteren nog niet heeft kunnen kijken of er liever op een ander tijdstip eens uitgebreid voor wil gaan zitten kan dit. De link naar de opname is beschikbaar op volgende url:
EERSTE DIGITALE GEMEENTERAAD RAVELS

Wel best doorspoelen tot na minuut 52, dan gaat de audio pas werken..... ?

Agendapunten.

Voor diegenen die liever niet alles opnieuw bekijken hebben we later ook de voornaamste punten één voor één op een rijtje gezet voor u. Kom daarvoor later eens terug aub.

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren