boomplanteRavels

Vorige maandag vroeg Kim Buyst van Groen Ravels hoe de gemeente het wil aanpakken om een stuk van het nieuwe Vlaamse boomsubsidies project binnen te halen voor onze gemeente.

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) stelt namelijk 3,3 miljoen euro ter beschikking om mee “boompjes op te zetten” in Vlaanderen.

Nieuw aanplantingsproject ligt al op tafel.

Burgemeester Luyten was blij dat hij op deze vraag een bevredigend antwoord kon geven.

“Het blijft een feit dat  we een plattelandsgemeente zijn en wij gelukkig nog veel groen en bomen hebben maar dat wij ook blijvend willen inzetten op bomen in onze gemeente.

We zijn al een tijdje bezig zijn met een boomplan om in het komende plantseizoen extra aanplantingen te doen, maar als het mogelijk is zullen we graag een stukje van die subsidies in de wacht slepen.”

Groen vond dit bemoedigend en hoopte dat ook verenigingen en particulieren mee op de kar kunnen springen en Ravels een groene uitstraling te geven. Ze hoopten dat Ravels hierbij ondersteuning zal geven.

miedsedijk zieke bomen

Zieke bomen op Mierdsedijk.

In de marge van deze vraag had Groen nog een vraag over het rooien van een aantal bomen achteraan op de Mierdsedijk in Poppel aan AVEVE.

In een wel heel erg laat verslag van de verkeerscommissie had Groen opgemerkt dat er een aantal bomen zouden worden gerooid en daar wilden zij als bewakers van het bomenpotentieel in Ravels het fijne van weten, vooral de herbeplanting baarde hen zorgen omdat in het verslag te lezen stond dat de bomen zouden worden vervangen door een niet inheemse soort.

Gelukkig was het antwoord geruststellend, hoewel de vertraging van het opmaken van het verslag Groen toch wel zorgen baarde, hetelfde gold trouwens volgens Kim Buyst ook voor de besluiten van de GR die veel te laat online komen.

Burgemeester Luyten en Schepen van mobiliteit Patrick Van Den Borne betreurden het late verslag wat te wijten was aan ziekte op de dienst. De reden van het rooien van de bomen moet worden gezocht in ziekte van de bomen. Rooien was onherroepelijk de enige oplossing en de vervanging door niet inheemse bomen leek een vergissing in de offerte die was overgenomen uit een vorige offerte. Knippen en plakken leek hier niet de beste optie te zijn geweest.

Groen kan volgens schepen Patrick Van Den Borne echter op beide oren slapen. De bomen zullen door een inheemse soort worden vervangen. De groendienst is al lange tijd geleden afgestapt van het aanplanten van niet inheems boomsoorten, het zullen naar alle waarschijnlijkheid lindebomen worden die de zieke bomen gaan vervangen.

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren