20190804 0036 koe

Midzomermarkt 2019 is alweer zachter de rug.

Meer dan 500 inwoners uit Ravels schoven gisteren hun benen onder tafel voor een eetfestijn met kip of stoofvlees, echte Vlaamse kost. Nadien kon dit alles worden doorgespoeld met een pak Vlaamse schlagers op het Vlaams Muziekfeest.

Fietsen, eten en zingen.... wat heb je meer nodig ?

De dag begon al met en fietstocht, voor recreanten en wielertoeristen. De wielertoeristen waren er alweer voor dag en dauw bij om de 30 km uitgestippelde tocht aan te vatten.

Ook de recreatieve fietsers waren er al vroeg bij want het zou naarmate de dag vorderde steeds warmer worden.

Om half elf opende burgemeester Luyten het Midzomerfeest met een toespraak over het thema van de dag, verkeersveiligheid.

Als inwoners van en landelijke gemeente krijgen we dagelijks te maken met zwaar landbouwverkeer op de openbare weg. Dat gaat niet altijd zoals gepland en zorgt soms ook voor irritatie langs beide kanten. Toch is een beetje goede wil en het kennen van elkaar problemen dikwijls al voldoende om deze irritatie tot een minimum te beperken.

20190804 0008 Luyten

De burgemeester dankte de werkgroepen die ondanks het moeilijke thema toch bergen werk verzette om de inwoners op een aangename manier leerde kennismaken met de problematiek van het dagelijkse verkeer en de verkeersveiligheid. 

CD&V kamerlid Jef Van den Bergh, specialist mobiliteit sprak de aanwezigen nog toe en hoopte vooral dat alle weggebruikers elkaar respecteren zodat iedereen zich veilig kan verplaatsen.

Op locatie

Om het thema in de praktijk te brengen waren op verschillende locaties in de gemeente zware verkeersvoertuigen in scène gezet waarlangs fietsers konden passeren in overleg met de landbouwers die ter plekke hun problemen konden toelichten waar ze mee te maken krijgen. 

20190804 0046 locatie

20190804 Midzomerfeest 2019 0004 depot

Op Weelde Depot  konden de mensen dan weer kennismaken met de draaicirkels waar je als landbouwer rekening moet houden. Gelukkig ware de fietsers of obstakels dit keer slechts van plastic maar de gevolgen waren in ieder geval duidelijk. 

Op de markt zelf stond een machtig tractorexemplaar opgesteld waar je zelf kon nagaan hoe groot de dode hoek is  als chauffeur van dit vehikel. Ook kon je meedingen aan een prijsvraag door te raden hoe groot de draaicirkel is van de tractor met ploeg die ook stond opgesteld.

Vlaams Muziekfeest

Nadat iedereen zijn buikje rond had kunnen eten op het eetfestijn, aangevuld met ijs en verse lokale aardbeien zakten velen af naar het Vlaams Muziekfeest waar ook enkele gevestigde waarden hun opwachting kwamen maken. Met Lindsey, De Romeo’s maar zeker niet te vergeten René Redley kon de pret niet op en had iedereen het weer ontzettend naar z’n zin. 

20190804 0150 Vlaams Muziekfeest

1rawepo camera Fotoreportage Midzomerfeest 2019 -|- © RAWEPO 

20190804 0029 jvdb

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren