vrachtwagenparking

De gemeenteraad van vorige maandag was de laatste van huidig secretaris Jozef van Gils.

Secretaris Van Gils die binnenkort op pensieon gaat daagde zelf echter niet op voor zijn laatste raad, de burgemeester verklaarde dat de secretaris niet aanwezig kon zijn om persoonlijke redenen. Vanaf volgende maand zal Chris Bax de taken van de secretaris overnemen.

 

Naast dit stille en onzichtbare afscheid van de secretaris waren er maar weinig punten op de februari agenda die dan ook snel werden afgehandeld.

 

Parking vrachtwagens krijgt eigen gebruikersreglement.

Weelde Depot biedt de perfecte mogelijkheid om een lokale vrachtwagenparking te creëren en hier zijn ook al enkele vragen voor binnen gekomen van vrachtwagenchauffeurs uit de gemeente. Een parking zou de overlast in sommige woonwijken en andere locaties drastisch kunnen inperken.

Daarom stelde het college voor om een gebruikersreglement op te stellen voor de truckers die gebruik willen maken van deze mogelijkheid.

Er is een offerteaanvraag vertrokken vanuit de gemeente voor camerabewaking zodat er een maximum aan garanties kan worden geboden voor de veiligheid van de voertuigen die op de parking overnachten zonder extra bewaking of alarminstallaties. Verder zal de politie de parking extra aandacht geven om diefstal of vandalisme te voorkomen.

 

Fietspad Turnhoutseweg.

De gemeenteraad keurde de aanpassing aan het ontwerp goed voor de aanleg van het fietspad langs de Turnhoutseweg vanaf het Prieeltje tot Bax Bis.

In deze aanpassing ging het over de kleur van het fietspad die enkel op de kruispunten een afwijkende kleur zal hebben in plaats van over het volledige traject. De totaalkost van het fietspad bedraagt bijna 1.000.000 euro (€ 965.065,75) waarvan € 922.582,65 voor rekening van het Vlaamse gewest en € 42.483,10 ten laste van Pidpa. De gemeente  Ravels draagt niet bij on de kosten van het fietspad.

 

Varia...

Raadslid Hermans vroeg zich af of de AED apparaten die toch al sinds enkele jaren (2012) in onze gemeente zijn geplaatst op plaatsen waar ze wellicht misschien ooit nodig kunnen zijn. Koen Rombouts liet weten dat deze bijzijn weten nog niet zijn gebruikt maar dat er al meerdere levens zijn gered  met soortgelijke toestellen in onze regio. Binnenkort zal er via het Rode Kruis een actie komen om meer mensen te leren omgaan met een AED apparaat.

“Belangrijker in deze is het onmiddellijk starten met reanimatie, hetzij mond op mond beademing of door middel van hartmassage. De tijd is cruciaal en mag niet verloren gaan door naar een AED toestel te gaan zoeken. Onmiddellijke reanimatie is en blijft de eerste hulpactie” aldus Koen Rombouts.

Verder werd er nog beslist om het voorkooprecht niet te gebruiken voor het pand Dorp 35 in Poppel. Het schepencollege achtte het niet nodig om dit recht af te dwingen voor dit pand ter hoogte van de afslag Pastorijstraat.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren