boshuis w

Maandagavond werd in de gemeenteraad unaniem beslist om het Boshuis, gelegen in Ravels voor 50 jaar in erfpacht te nemen van het Agentschap voor Natuur en Bos.

De uitbating zal in handen worden gegeven van Natuurpunt, zij deden dit al vanaf begin 2017.

boshuis3w

Teloorgang Boshuis tegen gegaan…

Toen eind 2016 bekend raakte dat ANB niet langer bereid was om het Boshuis in Ravels open te blijven houden nadat de noodzakelijke subsidies werden stopgezet, was er even paniek. De Provinciale subsidiepoot waarop de uitbating steunde viel weg en er was geen enkele organisatie die bereid was om de continuÏteit van dit ecologisch belangrijke centrum voor onze gemeente te verzekeren. Vele leerjaren uit onze gemeentelijke scholen maakten dankbaar gebruik van deze openluchtschool op gebied van biologische vakken en bij vele kinderen werd de kiem gezaaid voor een verhoogde interesse voor onze natuur.

 

boshuis2w

Gemeente Ravels en Natuurpunt springen in de bres.

Gelukkig bleek Natuurpunt uiteindelijk toch geïnteresseerd in de voortzetting van het Boshuis project en namen ze begin 2017 de uitbating in handen.

Door de erfpachtovereenkomst die de gemeente nu heeft afgesloten voor € 1,00/jaar is de toekomst voor het boshuis verzekerd voor een langere periode. De uitbating van het chalet die de laatste maanden aan een serieuze heropleving toe was, blijft zo ook gegarandeerd voor de toekomst.

De lokalen in het Boshuis zelf zullen ook kunnen worden gebruikt als vergaderruimtes door lokale of buurtverenigingen en daarmee is de cirkel rond.

 

boshuis natuurpunt

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren