rodekruiswagen5

Gisterenavond was het een bijzondere gebeurtenis voor Ravels en vooral voor de vrijwilligers van het Rode Kruis.

Voor het gemeentehuis werd het fonkelnieuwe prioritaire voertuig plechtig overhandigd door de gemeente aan het Rode Kruis van Ravels.

De MAN TGE 3.180, een indrukwekkende witte bus met dubbele cabine, stond te pronken op de parkeerplaats en straalde trots en functionaliteit uit.

rodekruiswagen1

Een Moment van Trots en Dankbaarheid

De aanwezige vrijwilligers van het Rode Kruis Ravels konden hun trots niet verbergen. Hun oude bus, die jarenlang dienst had gedaan, voldeed al geruime tijd niet meer aan de eisen van een prioritair voertuig. Het verkrijgen van een nieuw voertuig bleek echter een langdurig en ingewikkeld proces, waardoor de opluchting en dankbaarheid richting de gemeente des te groter waren.

rodekruiswagen7

Toespraak van de Burgemeester

Tijdens zijn toespraak benadrukte burgemeester Walter Luyten het immense respect en de waardering voor het Rode Kruis. "Het Rode Kruis staat altijd klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan en heeft de afgelopen jaren menig obstakel overwonnen. De gemeente is blij dat het Rode Kruis nu een prachtig onderkomen heeft op de site van Weelde Depot, waar ze zich verder kunnen ontplooien."

rodekruiswagen6

Het Nieuwe Voertuig

Voorzitter Fred Corvers nam vervolgens het woord en gaf een uitgebreide uitleg over het nieuwe voertuig en het belang ervan. "Het gaat om een MAN TGE 3.180, een bus met dubbele cabine, geschikt om zowel vrijwilligers als materiaal te vervoeren. Het is een prioritair voertuig dankzij de zwaailichten en sirene, wat betekent dat we nu ook gewonde personen kunnen vervoeren."

Fred vertelde over de uitdagingen die overwonnen moesten worden om dit nieuwe voertuig aan te schaffen. "Onze oude PM-wagen, van bouwjaar 2000, voldeed niet meer aan de eisen. Aangezien we een kleine afdeling zijn met een beperkt budget, was het aanschaffen van een nieuw voertuig een flinke opgave. Dankzij de samenwerking met burgemeester Luyten en Koen Rombouts is er echter een oplossing gevonden. Het nieuwe voertuig rijdt op biodiesel, wat voldoet aan de zero-emissie-eisen."

rodekruiswagen2rodekruiswagen3

rodekruiswagen4rodekruiswagen8

Officiële Overhandiging

Na de toespraken volgde de officiële overhandiging van de sleutel aan voorzitter Fred Corvers, die zichtbaar tevreden en met een brede glimlach de sleutel in ontvangst nam. Provinciaal voorzitter Stef Meyendonckx benadrukte nog eens de inzetbaarheid en betrouwbaarheid van de Rode Kruis afdelingen, vooral op het platteland zoals in Ravels.

Afsluiting met een kleine receptie

De ceremonie werd afgesloten met een gezellig samenzijn, waarbij de aanwezigen genoten van een glaasje en de gelegenheid hadden om na te praten. De nieuwe bus staat symbool voor de toekomst en de voortdurende inzet van het Rode Kruis Ravels om de gemeenschap te dienen.

Met deze nieuwe aanwinst is het Rode Kruis Ravels beter uitgerust om de belangrijke taken en hulpverlening voort te zetten, een ware aanwinst voor de gemeenschap en een teken van hoop en vooruitgang.

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren