de weldse wondertocht

De gemeente Ravels opent op zaterdag 11 mei een nieuw en spannend wandelpad voor jonge avonturiers: “De Weldse Wondertocht".

Dit betoverende kinderwandelpad, gelegen aan de Hoogeindse Berg in het Geeneinde (Weelde), belooft een boeiende ervaring voor kinderen vanaf 6 jaar en hun familie.

“De Weldse Wondertocht" is een wandeling van 1 à 1,5 kilometer, waarlangs jonge avonturiers worden meegevoerd op een magisch verhaal verteld via 10 prachtige vertelplaten. Deze vertelplaten nemen de wandelaars mee op een reis doorheen een betoverend verhaal, speciaal ontworpen voor beginnende lezers. Centraal in het verhaal staan de 4 grafheuvels, die niet alleen een belangrijke rol spelen in het verhaal, maar ook dienen als thema van de wandeling, waarbij het onderwerp 'rouw' op een kindvriendelijke manier wordt verkend.

kinderwandeling kat

De tekeningen zijn van de hand van illustratrice Ruth Govaerts. Het meeslepende verhaal van “De Weldse Wondertocht" werd liefdevol geschreven door Alison Luyten van de erfgoedvereniging Collectief Moos, met als doel kinderen te inspireren en te vermaken terwijl ze genieten van de prachtige natuurlijke omgeving.

Collectief Moos is een erfgoedvereniging met een hart voor erfgoed en creatief ontwerp. Zij waren ook de bezielers van het “Grave Ravenpad”, een geïllustreerde kinderwandeling in de magische bossen van Ravels, op maat van de allerkleinsten. Met “De Weldse Wondertocht” richt men zich op de volgende generatie, in de hoop hen te betrekken bij het erfgoed en de natuurlijke schoonheid van de regio.

Om de wandeling nog leuker te maken, zijn er spelelementen verbonden aan elke vertelplaat, waardoor kinderen actief betrokken worden bij het avontuur. Langs de route worden wandelaars geleid door cortenstalen katten, die niet alleen een belangrijke rol spelen in het verhaal, maar ook dienen als bewegwijzering. Volg simpelweg de richting waar de kat naar kijkt en laat je meevoeren op dit magische avontuur.

Het pad wordt op zaterdag 11 mei 2024 om 14.00 uur officieel geopend door burgemeester Walter Luyten. Iedereen is van harte welkom! Dus trek je wandelschoenen aan en laat je betoveren door “De Weldse Wondertocht". Parkeren is mogelijk op de terreinen van Weelde Depot, Geeneinde 54, 2381 Ravels.

de weldse wondertocht affiche

pdfBoekje_def_A5_-_compr.pdf4.99 MB07/05/2024, 12:46

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren