onthaalavond nieuwe bewoners Ravels2023

Het Ravelse gemeentebestuur verwelkomde gisterenavond zowat 100 nieuwe inwoners tijdens een warm samenkomen in gemeenschapscentrum De Wouwer.

Het was zowat anderhalf jaar geleden dat de gemeente hun nieuwste bewoners uitnodigde voor een gezellige kennismaking. Iedereen die zich sindsdien in onze gemeente kwam nestelen kreeg een uitnodiging in de bus, een deel daarvan ging daar dus graag op in.

 Eerst een drankje

Na een eerste vluchtige begroeting en een aangeboden drankje gaf de communicatieverantwoordelijke van de gemeente een kort overzicht van het beperkte programma om daarna het woord te laten aan Burgemeester Walter Luyten. Hij vertelde de belangstellenden met zijn gekende trots over het goede leven in Ravels, zijn landelijke, dynamische en gastvrije gemeente. Hij wees ook op de vele troeven die de gemeente Ravels heeft.

Van Kempens platteland naar multiculturele samenleving

IMG 20230407 193859“De voorbije jaren evolueerden wij van een Kempens plattelandsdorp naar een multiculturele hedendaagse gemeente met niet minder dan 66 nationaliteiten. Ravels is een landelijke, groene grensgemeente op een steenworp van Turnhout en een boogscheut van Tilburg.

En toch behoudt het zijn weidse agrarische karakter, te midden van uitgestrekte bossen en natuur. Met een oppervlakte van 9 499 hectare is Ravels de vijfde grootste gemeente van de provincie Antwerpen.

Dynamische gemeente

Ravels is ook een dynamische gemeente. Het bruisende dorpsleven in iedere deelgemeente maakt IMG 20230407 193918dat u het groene, natuurlijke dorpsbeeld kan koppelen aan volkse gezelligheid.

Een uitgebouwde sociale, administratieve dienstverlening, degelijk onderwijs, een behoorlijke ruimtelijke ordening gekoppeld aan goede infrastructuur, een adequate technische ondersteuning en een moderne sport en cultuur accommodatie .... Ravels biedt het u allemaal aan”, aldus nog onze Burgervader.

 Informatiefilm Ravels

IMG 20230407 194028Dan werd een informatieve film gestart waarin Ravels in al haar facetten werd geïllustreerd. Daarin kwamen de vele troeven van Ravels nog eens naar voren. Van onze mooie natuur tot de uitgebreide industrieparken en van de steeds modernere onderwijsinstellingen tot de vele parken en accommodaties voor sport, spel en cultuur.

Als afsluiter van het informatieve gedeelte werden nog 3 manden vol streekproducten verloot onder de aanwezigen en mocht iedereen zich opstellen voor een groepsfoto.

Ravelse lekkernijen 

Tijdens het vrije gedeelte van de avond werden aan onze nieuwe bewoners nog tal van lekkernijen IMG 20230408 103631 resized 20230408 103717135facebook 1680942774389 7050385002394663510gepresenteerd, allemaal producten uit onze gemeente en van plaatselijke handelaars en ambachtslui. Ze werden dan ook uitermate gesmaakt.

Er stonden ook enkele informatieve standjes opgesteld. Ondermeer de vrijetijdsdienst van onze gemeente, de Oxfam wereldwinkel, de Landelijke Kinderopvang, het VVV, het Rode Kruis, het OCMW en Digidak tekenden present. En ook de aanpalende Bib stelde zijn deuren open.

Verder werd er nog naarstig nagepraat en werden er eerste contacten gelegd tussen onze recente dorpsgenoten. Ook het bijna voltallige gemeentebestuur stelde zich open voor een informele babbel. Bij het buiten gaan kreeg iedereen nog een leuke attentie toegestopt.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren