hondenloopzone

De gemeente Ravels richtte onlangs een nieuwe hondenlosloopzone in op het grasveld langs de Merksplasseweg tussen de Bosvenstraat en Huzenblek.

Een hondenlosloopzone is een omheinde zone waar honden, steeds onder het waakzame oog van hun baasje, in alle veiligheid los kunnen rondlopen en spelen. 

Bijna 2.500 M²

De zone in Weelde-Statie is 35 m x 70 m groot en telt 1 ingang. De aanwezige honden kunnen zo niet ontsnappen. Aan de weide staat ook een zitbank waar men even kan uitrusten of een praatje kan slaan met andere hondeneigenaars.  

Aan deze ingang staat ook een hondenpoeppaal waarin je je hondenpoepzakjes kwijt kan. Deze palen worden regelmatig geledigd door de technische diensten. De hondenzone is geen hondentoilet. ‘Ongelukjes’ horen dan ook te worden opgeruimd. 

Met de aanleg van deze zone, zijn er nu 7 hondenlosloopzones in totaal in onze gemeente, nl. in de gemeentebossen Aarleheide, Molenheide, Hoogeindse Bergen, Klein Ravels en ook in het Gewestbos Ravels bestaan er twee losloopzones.  

De hondenlosloopzones in de gemeentebossen Aarleheide, Molenheide en Hoogeindse Bergen werden niet omheind. De zone in Klein Ravels is wel voorzien van een omheining en is gelegen in de nabijheid van het Sportpark Ravels.

Meer info: https://www.ravels.be/hondenlosloopzone

foto: https://pxhere.com/en/photo/1137558?utm_content=shareClip&utm_medium=referral&utm_source=pxhere

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren