jef van de pol afscheid

Schepen Jef Van de Pol (CD&V) zwaait eind dit jaar na 29 jaar af als schepen van Ravels.

Hij was nu onder meer schepen van Cultuur, Toerisme, Bibliotheek, Ontwikkelingssamenwerking en Sociale Huisvesting. Hij nam tijdens de gemeenteraad van maandag 13 december 2021 ontslag als schepen en raadslid. 

Jef Van de Pol groeide op in de deelgemeente Poppel toen het nog een kleine Vlaamse gemeente was. “Ik heb véél zien veranderen gedurende de jaren”.

Jef Van de Pol was actief in de gemeentepolitiek in Ravels sinds 1 januari 1989. Hij volgde toen zijn vader Henri Van de Pol op die als lid zetelde in het college van burgemeester en schepenen en de gemeenteraad van Ravels en Poppel.

In 1993 werd Jef Van de Pol schepen. Als schepen zette hij naast de uitwerking van een gevarieerd cultureel aanbod mee zijn schouders onder het betaalbaar wonen in Ravels. Als bestuurder bij De Ark vzw zorgde hij ervoor dat  Ravels een plek was waar het goed en aangenaam was om te leven.

“Nu ben ik 63 jaar geworden en ik wil het wat rustiger aan gaan doen”, zegt Jef Van de Pol “Ik had afgesproken om in de helft van de legislatuur de fakkel door te geven.”

Nieuwe schepen Hans Heylen

hans heylenHans Heylen bij de installatie van de gemeenteraad in januari 2019.

Raadslid Hans Heylen (CD&V) volgt Van de Pol op als schepen. Het is zijn ambitie om, met een eigen persoonlijke toets, het werk van Van de Pol verder te zetten. "Jef Van de Pol heeft tijdens zijn jaren als schepen veel mooie projecten gerealiseerd. Ik wil zijn werk graag verderzetten om van Ravels een gemeente te maken waar het goed is om te wonen, leven en werken", zegt Hans Heylen.

De plek van Jef Van de Pol in de gemeenteraad zal worden ingevuld door Inge Broeckx (CD&V).

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren