sneeuwruimen 2

Aangezien het onmogelijk is om alle wegen binnen de gemeente te strooien/schaven, is er een strooiplan beschikbaar waarop de prioritaire gemeentewegen werden opgenomen.

Voor alle duidelijkheid, dit zijn  de wegen met een belangrijke verkeersfunctie. Ook de fietspaden, de omgeving van de scholen en enkele andere openbare gebouwen worden gestrooid/geschaafd.

Strooien en sneeuw schaven in woonwijken wordt beperkt.

In woonwijken waar er beperkt verkeer is, wordt niet gestrooid/geschaafd. De bewoners moeten maximaal enkele honderden meters over niet-gestrooide/geschaafde wegen rijden alvorens ze een gestrooide/geschaafde weg bereiken. 
Het zoutstrooien/sneeuwschaven wordt beperkt tot het uitgewerkte strooiplan omwille van de volgende redenen:

  • Om effect te hebben, moet er verkeer passeren. Het zout wordt verspreid over de rijstrook door de voertuigen, wegen met beperkt of geen verkeer blijven glad omdat het zout niet uit elkaar wordt gereden.
  • In woonwijken wordt vaak gevraagd om niet te strooien/schaven zodat de kinderen in de sneeuw kunnen spelen.
  • Strooizout is schadelijk voor het milieu en daarom trachten we het gebruik ervan te beperken.

De ijzel- en sneeuwbestrijding op gewestwegen wordt verzorgd door het Agentschap Wegen en Verkeer (Vlaams Gewest). Bijkomend zal de gemeente bij sneeuwval de fietspaden langs gewestwegen nog eens extra laten strooien/schaven.

Dat de overgang van een gestrooide/geschaafde naar een niet-gestrooide/geschaafde weg voor gevaarlijke situaties kan zorgen, hoeven we niemand te vertellen. Wij willen iedereen er dan ook op wijzen om bij winterweer extra voorzichtig te zijn als u de baan op moet! 

Wil je meer weten over onze sneeuw- en ijzelbestrijding (incl strooiplan) in onze gemeente, neem dan een kijkje op https://www.ravels.be/ijzel-en-sneeuwbestrijding.

Wees voorzichtig!

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren