Verloren Maandag 2018 2

Vanmorgen om 11:00 h staken de eerste vroege vogels hun voeten al onder tafel in GC De Wouwer bij de eerste shift  “Verloren Maandag”.

In totaal zullen er 1236 bewoners uit Ravels over de vloer komen in de Wouwer om zich tegoed te doen aan een lekker knapperig worstenbrood en een dampende appelbol.

 

Drukke eerste shift.

Het is al enkele jaren de gewoonte dat men in Ravels op woensdag na Verloren Maandag dit feestje nog eens dunnetjes overdoet in gemeentelijk verband. De woensdag na Verloren Maandag mag iedereen dan voor een spotprijs komen genieten van een worstenbrood en appelbol die door de plaatselijke bakkers worden bereid en gebakken. 

De vrijwilligers, waaronder een aantal mensen van ons gemeentebestuur,  stonden tegen de klok van elven al startensklaar om de mensen te bedienen met koffie en hun speciale Verloren Maandag lekkernijen.

 

verloren maandag2018

Eerste shift voor OKRA en de gepensioneerden.

De eerste shift is traditiegetrouw de shift van de gepensioneerden, het mag dan al beginnen om 11h, de meesten komen toch tegen twaalven afgezakt, want anders lopen hun biologische klokken in de war en dat kunnen de gepensioneerden niet hebben. Toch zitten er tegen half twaalf al meer dan driekwart van de tafels goed gevuld.

Zo kort na Nieuwjaar is het de uitgelezen tijd om elkaar te ontmoeten,  is het voor velen ook de perfecte gelegenheid om elkaar de beste wensen over te maken en dat wordt dan ook druk gedaan aan de verschillende tafels.

Dit jaar was ook het schepencollege van Arendonk uitgenodigd onder het mom van “ beter een goede buur dan een verre vriend”. Arendonk blijft onze buurman waarmee Ravels op vele vlakken samenwerkt.

 

maria van gils 98Oudste vrouw van Ravels heeft haar worstenbroodje al op, en het smaakte…

We waren paraat om de eerste fotoreportage te maken en we werden er al direct op attent gemaakt dat de oudste vrouw van Ravels aan één der drukke tafels had aangeschoven. Maria Van Gils is in december 98 jaar geworden, maar de jaren bekomen haar wonderwel. Je zou ze met gemak 10 jaar jonger schatten in plaats van 98.  

De tweede shift is al minder druk, die begon ook pas om 13:30h en daar werden slechts een honderdtal klanten verwacht.

Vanavond komen er nog twee shiften, de vrijwilligers en gemeenteraadsleden mogen hun kuiten insmeren, want het is nog lang niet afgelopen.

 

's Avonds komen er nog  bijna 800 klanten, verdeeld in twee ploegen.

Vooraleer het 16:00 was kwamen de klanten van de avondshiften al binnen schuifelen. Dit was de drukste ploeg en het was eraan te merken. De tafels waren allemaal volzet en de vrijwilligers moesten hier en daar een tandje bijsteken om het te kunnen bijhouden.

Gelukkig werden een deel van deze vermoeide benen afgewisseld en kwam er nieuw bloed om te helpen. Nergens hoorden we echter klachten zodat de broodjes en de bollen allemaal warm konden worden opgediend. Nadien genoten velen nog van een extra kop koffie, thee of een ander drankje.

Om 18:00 h was het alweer einde van de wacht en moesten de tafels worden schoongemaakt voor de laatste shift die om 18:30 van start ging. Snel de afwas doen zodat iedereen weer een proper bord en bestek had, ondertussen ook de bijna 400 plaatsjes weer klaarmaken met een onderlegger en het hele ritueel dat ondertussen bij de vrijwilligers al voldoende gekend was. In een um van tijd was de klus geklaard.

Ik ben ervan overtuigd dat de leden van de gemeenteraad en de vrijwilligers straks goed zullen slapen, wij hebben in ieder geval voor de foto’s gezorgd.

 

1rawepo camera      Fotoreportage 1e shift Verloren Maandag © RAWEPO   @J

 

1rawepo camera      Fotoreportage namiddag en avond shiften Verloren Maandag  © RAWEPO  @J

patrick franck

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren