9-8-1958

Van Der Moeren Dierckx1

Net 65 jaar geleden traden Laurent of Flor en zijn Alice in het huwelijksbootje, want molens waren nu nog niet zo populair om in te huwen.

Sinds 1961 wonen ze nu al op Prinsenlaan, iedereen kent wel het huis met de mooie zelfgemaakte molentjes in tuin. Dat op zich is ook bijna een briljanten jubileum.

Deze zeer grote, mooie tuin wordt nog door henzelf onderhouden, ook de groentetuin achteraan waaruit Alice nog bijna dagelijks verse groenten haalt om te koken want het moet altijd vers zijn volgens Alice en Laurent kan dat alleen maar beamen.

Alice bakt zelf ook nog geregeld wafels en de kinderen, maar ook de kleinkinderen zijn er zot van en onze schepen Marion Leemans die op bezoek kwam om de felicitaties van de gemeente over te brengen kan het beamen. “Ze waren super, superlekker”, liet ze ons weten.

Van Der Moeren Dierckx

Samen heeft het briljanten koppel Hebben 3 kinderen, 6 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen

Alice heeft op haar 70ste nog computerles gaan volgen, en daarbij hoorde ook een PowerPoint cursus. Zo zoekt ze zelf nieuwe recepten op en verkoopt ze ook hun zelfgemaakte molens waarmee Laurent nog altijd druk bezig is.

Ze gaat twee keer per week kaarten met Okra Weelde, maar dat is slechts één van haar talrijke hobby’s. Tijdens Corona heeft ze poppenkleertjes gemaakt voor de poppen van haar achterkleinkinderen maar we kennen haar zeker ook van de tijd dat ze carnavalskleren maakte voor de jaarlijkse kinderstoet waarvoor ze enkele jaren geleden nog werd gevierd als één der allereerste medeoprichters van het kindercarnaval.

Laurent, gaat (nog altijd) zeer graag fietsen, dinsdag met een groep uit Poppel en zondags met dauwtrappers van Weelde. Daarnaast vindt hem altijd buiten in de tuin, want binnen zitten kan hij niet goed.

Deze namiddag reden ze nog met zijn tweetjes naar het kapelletje van Meerseldreef om een dankgebedje te doen en kaarsje te branden.

Feesten doen ze later deze maand als kinderen en kleinkinderen allemaal terug zijn van vakantie.

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren