vandun vueghs1

Het weer was matig tot goed in augustus 1951 volgens Ukkel, toen Rie Van Dun en Maria Vueghs in het huwelijk traden.

Ondertussen zijn ze 70 jaar samen, de familie viert vandaag in bescheiden familiale kring een unieke platina bruiloft. Het is jaren geleden dat dit nog eens voorkwam in onze gemeente.

Vieren in familiekring.

Een bescheiden selectie van het gemeentebestuur kwam  de ere-secretaris van de gemeente en zijn vrouw “juffrouw Maria” feliciteren met deze unieke mijlpaal.

Jef Van de Pol overhandigde met de nodige égards de speciale attentie van ons koningspaar en las de koninklijke brief voor die daarmee gepaard gaat. Ondertussen informeerde hij ook even of  het financiële geschenk van de gemeente de weg naar de bankrekening al had gevonden waarop Rie met veel humor wist te melden dat hij dat net zo graag cash had ontvangen om voor de hand liggende redenen.

Maria Vueghs, beter gekend in Den Eel als  “juffrouw Maria” gaf jarenlang les op den hoek van de Eelstraat in de jongensschool van Ravels Eel. Wanneer toenmalig burgemeester Tanghe het tijd vond om de twee scholen te fusioneren was ze niet blij, maar moest zich bij de beslissing neerleggen. Met pijn in het hart moest ze stoppen met het werk dat ze het liefst deed, les geven aan de jongere generaties.

vandun vueghs2

Ere-secretaris van de gemeente Ravels.

Ondertussen bouwde Rie aan zijn carrière in de gemeente en schopte het tot eerste secretaris van Ravels  na de fusie met Weelde en Poppel.

Op zijn 50e verjaardag, 1 augustus 1974 werd Rie bevorderd tot gemeentesecretaris. Hij was voordien al eerste bediende op het gemeentehuis van Ravels. Toen op 1 januari 1977 Ravels, Weelde en Poppel de fusie aangingen werd Henri Van Dun de eerste secretaris van de grote fusiegemeente Ravels.

Het gezin Van Dun-Vueghs was in de jaren steeds verder uitgebreid en naast de vier kinderen is de familie ondertussen ook gezellig aangegroeid met 7 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen.

Aan hobby’s was er bij Rie en Maria nooit een gebrek. Rie was bezieler, mede oprichter en secretaris van de fanfare Jeugd en Vreugd, maar ook bij de duivenbond van Ravels Eel was hij jarenlang actief.

Na het pensioen van Henri was het eindelijk tijd voor hem en Maria om een stuk van de wereld te gaan ontdekken. Samen trokken ze naar alle uithoeken van de wereld en maakten er onvergetelijke reizen waar Maria nog steeds urenlang over kan vertellen. Vooral voor Maria was reizen een feest want zo kon ze zelf beleven wat ze als lerares altijd had aangeleerd aan haar leerlingen, aardrijkskunde en geschiedenis….

Nu ze stilaan te oud zijn geworden om verre reizen te maken, Rie (01-08-1924)  is 97 en Maria 93 (14-08-1928) houdt ze zich vooral bezig met het verslinden van dikke historische romans. Ze moet met stellige zekerheid het oudste lid zijn van de Ravelse Bieb en is momenteel ondermeer bezig aan een historische oorlogsroman over Italiaanse kinderconcentratiekampen in de 2e WO.  

De tuin met verschillende mooie stukjes fijne kunst en ook Maria’s trots moet ze een beetje loslaten, want dat fysieke werk kan ze niet meer aan. Toch kan je zien dat er vele duizenden uren aan besteed zijn zodat ze er nog steeds wel van kan genieten. Samen met een glaasje rode wijn voor haar en een ferme trappist voor Henri genieten van de rust, meer vraagt dit platina koppel niet meer.

Vandaag vieren ze in de parochiezaal van Ravels-Eel hun 70 jarig jubileum, van hieruit ook hartelijk gefeliciteerd.

vandun vueghs70

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren