verwimp luyten1

Vanmiddag waren we te gast bij de familie Verwimp-Luyten, in de Koning Albertstraat te Weelde.

René Verwimp en Irma Luyten gaven elkaar precies zestig jaren geleden op 18 augustus 1958 het lang verwachte ja-woord.

Eerste officiële taak van onze huidige burgemeester.

Precies zestig jaar geleden mocht onze huidige burgemeester, Walter Luyten zijn eerst officiële taak verrichten. Deze eerste keer was het in familieverband, want hij mocht de honneurs waarnemen als bruidsjongetje bij tante Irma en zijn toekomstige nonkel René. 

De honneurs voor de gemeente werden vandaag waargenomen door schepen Jef Van de Pol die er altijd als de kippen bij is om een borrel te komen drinken voor een nieuw huwelijksjubileum en de felicitaties van het koningshuis en het gemeentebestuur over te brengen.

De twee dochters Lydie en Nicole hadden samen met moeder Irma gezorgd dat de tafel ruim voorzien was met versnaperingen en klaterende champagne, maar ook de zelf gebrouwen huisaperitief ging er vlotjes in bij de aanwezige genodigden.

René, geboren in Poppel was altijd schrijnwerker en Irma die van huis uit als boerin werkzaam was werd huismoeder, maar moest al snel inspringen om eerste helpende hand te worden van man René om zo de zaak draaiende te houden in de beginjaren.

verwimp luyten2

Andere liefdes van René.

René kende naast Irma nog enkele grote liefdes waarvan het kruisboogschieten nog steeds één van zijn geliefkoosde bezigheden is. Naast deze folkloristische sport is hij ook nog altijd actief als karabijnschutter in de clubs van Baarle hertog en Meer.

Als brandweerman van het vrijwillige brandweerkorps heeft René zijn sporen meer dan verdiend. Als bestuurslid moest er ook om beurten vergaderd worden bij de verschillende bestuursleden. Zo leerde hij bij Tinus Quets in Ravels in de jaren zeventig ook Duvel drinken. “ Den Tinus had nog wat ouden Duvel staan die op moest en wij hadden dat nog nooit gedronken. Ik denk dat we d’r er stuk of vijf op hadden, ik moest dan Louis Moonen nog naar ‘t Geeneinde brengen maar we hadden nog dorst en reden nog even aan in  Den Eel bij Van Dun. Ik weet nog dat ik tot op de Gemeentelaan ben geraakt maar verder herinner ik me niks meer.” Irma en de dochters herinneren het zich echter nog goed want het heeft er toen flink gedonderd binnenskamers ?

Deze week is René ook voor den eerste keer in zijn leven naar Pukkelpop geweest, of toch bijna…. Al was het maar om zijn kleinzoon Emiel op te halen met zijn moeder om 04:30 ’s morgens. “ ja ik kan ’s nachts niet zo goed slapen en lag anders toch maar wakker. Zo heb ik dat ook eens gezien hé.”

René en Irma gaan er zeker nog  een paar jaar bij  doen om te proberen of ze samen hun eiken bruiloft nog kunnen vieren als  goede schrijnwerkersfamilie. Daarvoor moeten ze echter nog 20 jaar verder, maar het gaat met beiden nog erg goed en ze zijn nu toch op weg, waarom niet dus….

De allerbeste wensen nog, ook van het RAWEPO Team!  

verwimp luyten3 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren