damesreunieW2017

Zaterdagnamiddag …. De eerste zaterdag van september, de Weelde Ladies Reunion in het Molenslop.

Al jaren komen dan alle dames die geboren zijn in Weelde en er de lagere school hebben doorlopen samen om te keuvelen over afgelopen jaar of lang geleden, maar ook om vriendinnen uit andere jaren terug te zien.

 

18 groepjes vrouwen.

De hele hoop wordt verdeeld in groepen per jaar, gaande van 1942 tot 1958 ….. Of toch niet, want hoewel er dit jaar ruimte was om er enkele nieuwe jaren bij te nemen bleek aan de jongste kant van de leeftijdsladder een jaar niet meer te kunnen wachten om deel te nemen aan dit jaarlijkse vrouwenritueel en nodigde 1959 zichzelf uit. Geen probleem…. Hoe meer zielen hoe meer vreugd en ook voor 1959 werd een tafeltje voorzien.

Zo kwamen ze dit keer op 155 deelnemers voor de jaarlijkse damesreünie.

 

 damesreunieW2017 1

Allen op hun Paasbest.

Zo net na de zomer zien alle dames er op zijn best uit natuurlijk, allemaal een beetje in de zon gelegen op vakantie of wanneer ze er een keertje kwam schijnen boven Weelde. Ze doen er eerlijk gezegd ook wel hun best voor om er goed uit te blijven zijn naarmate de jaartjes vorderen.

De uitbaters van het Molenslop hadden gelukkig een eigen systeem om te bepalen hoe er individueel moest worden afgerekend want in vrouwenmiddens  worden weinig “geldpotten” gemaakt. Dan blijft er altijd wat over en dat hebben we dat probleem weer. Iedereen betaald zijn eigen consumpties en daarmee is de kous af. Wie graag iets te eten besteld moet dat zelf maar weten.

 

Heren niet gewenst….

Er staat nergens dat er geen manvolk bij mag zijn, maar de meeste mannen ( 99,95 %) nemen het zekere voor het onzekere en laten hun wederhelft rustig hun gang gaan voor die ene keer in ‘t jaar. Helaas moesten we toch wel even de camera ophalen om te zien of  onze gelegenheidsfotograaf wel op het juiste knopje had gedrukt wanneer ze rondging langs de verschillende tafels om alle jaren vast te leggen voor latere generaties.

 

1rawepo camera    Fotoreportage Damesreünie Weelde 2017 © RAWEPO

Klik hier om de fotoreportage te bekijken van de dames uit Weelde 1942-1959

 damesreunieW2017 2

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren