diamanten jubileum Aert Loots

Het was vanmorgen al behoorlijk druk ten huize van de familie Aerts-Loots op de Blauwe Kei 9 te Ravels.
Daar werd namelijk de speciale diamanten huwelijksverjaardag gevierd van Jan en Marieke.
 
Schepen van onder andere cultuur Jef Van de Pol, bijgestaan door zijn collega van openbare werken Patrick Van den Borne namen de honneurs waar voor de gemeente. Jef las plichtsgetrouw en plechtig de oorkonde voor alvorens aan het gebak en de cava te beginnen.
 

19 januari  1957

Enkele jaren nadat Jan Aerts op vrijersvoeten zijn Marieke uit Oosthoven had leren kennen trouwde het koppel exact 60 jaar geleden op 19 januari 1957.
Jan Aerts, geboren in Kasterlee op 10 december 1932 had zijn Maria, ook uit hetzelfde gezegende jaar op 13 oktober geboren,  leren kennen op de kermis in Oud Turnhout en was sindsdien verkocht… geraakt door de liefdespijlen van Eros en geraakte nooit meer van die verslaving verlost. Marieke denkt nog altijd dat het in de spiegeltent te doen was maar Jan is van mening dat ze toen al lichtjes en sterretjes in zijn ogen zag van verliefdheid.
 

60 jaar later…

Ondertussen zijn 60 jaren verstreken en die zijn gevlogen voor het diamanten paar. Beiden zijn nog perfect gezond en goed op de been. Jan maakte regelmatig nog lange fiets- of wandeltochten terwijl Marieke op het huishouden past op met den auto op de rak is….
In die zestig jaar woonden ze eerst een tijdje in Turnhout, daarna op het Gilseinde in Ravels. Vooraleer ze hun echte stek vonden woonden ze nog eerst een tijdje in de toen genaamde Preventoriumtraat. Uiteindelijk streken ze in 1965 neer op de Blauwe Kei waar ze tot op heden wonen.
 

Groot gezin

In de vijftiger en zestiger jaren was het de christelijke gewoonte om goed te luisteren naar de pastoor die op de preekstoel elke week weer verkondigde dat het gezin de hoeksteen van de samenleving was, hoe groter het gezin hoe gezin …. hoe steviger de basis voor geluk.
diamanten jubileum Aert Loots2Jan en Marieke namen dat op als een plicht om voor een groot gezin te zorgen en voor ze het wisten hadden ze acht kinderen op de wereld gezet, in opeenvolgende volgorde waren dat Jef , May, de Willy, Hild, Frans, Nicole, Gerd, Eric en de benjamin van de familie Kris. 
Zoals dat overal het geval was kreeg iedereen een vaste plaats aan tafel. Ouders centraal, daarnaast de jongste peuters, omdat die nog wat zorg nodig hadden van de mama en de papa…. Verder naar de uiteinden mochten de grootste kinderen plaatsnemen, erg herkenbaar want zo was het ook bij ons het geval thuis vroeger…..
Waar veel kinderen zijn komen er ook kleinkinderen natuurlijk. De teller van de kleinkinderen staat momenteel op 12 waarvan de eerste negen allemaal jongens waren, tot dan het tiende kleinkind ter wereld kwam kreeg het prompt de naam “Stien”  als eerste meisje.
Wie het eerste achterkleinkind ging worden was al direct een race tussen twee, het was namelijk een tweeling. Ondertussen zijn er drie achterkleinkinderen maar er is er alweer eentje onderweg, de familie is nog niet helemaal compleet.
 

Actief en fanatiek op de koop toe…

Naast fietsen en wandelen hebben Jan en Marie nog wel wat hobby’s. Zo legde Jan enige tijd geleden thuis enkele petanque banen aan om wat te trainen, op den duur kon er niemand nog winnen tegen hem bij den OKRA en willen ze niet meer tegen hem spelen omdat ze altijd verliezen. De fanatieke winnersmentaliteit heeft hij ook overgedragen op zijn kinderen want in de zomer wordt er heftig gestreden op de petanquebaan om de overwinning.
De passie van Marie ligt echter meer in het minigolf, dat doet ze nog het liefst van al en ook daar is ze een te duchten tegenstander.
 

Afspraak binnen vijf jaar….

Na enkele lekkere kopjes koffie en een heerlijk stuk taart was het tijd om afscheid te nemen van een familie die al afspraak maakte om elkaar over vijf jaar terug te treffen voor het volgende jubileum.
We hadden nog wel enkele uren kunnen nakaarten over de lang vervlogen tijden en hoe snel het leven wel verder loopt, maar geluk is gewoonlijk dicht bij huis te vinden. Dat was ook hier weer duidelijk.
Proficiat Jan & Marieke, geniet ervan en nog vele jaren.
 
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren