IMG 9999

Baron Alain de Jamblinne de Meux en zijn vrouw baronesse Béatrix de Belloy de Saint Liénard ontvingen gisteren de lokale schepenen van Ravels, Eric Van Gestel, zelf bijna naaste gebuur en Jef Van de Pol ter gelegenheid van de viering van hun 65 jarig huwelijksfeest.

Vanuit alle windstreken in Europa waren hun 7 kinderen en 14 kleinkinderen (zie stamboom) naar het ouderlijke chateau in Nieuwkerk te Poppel gekomen om deze heugelijke gebeurtenis bij te wonen.

 

stamboom jamblinne de meux

 

jamblinne schildDe van oorsprong franstalig opgevoede familieleden zwermden in de loop der jaren uit over ons continent en zien elkaar maar enkele malen per jaar. Toch spreken de meesten onder hen nog behoorlijk Nederlands omdat ze in Limburg zijn groot gebracht.  Toch vonden zij het ondanks de soms grote afstand allen vandaag erg belangrijk om aanwezig te zijn voor de briljanten viering en de Jamblinne familiereünie van vandaag zondag.

IMG 0003IMG 0012

Jamblinne familiereünie op zondag

Baron Alain heeft nu 92 jaren  op zijn zomerteller, maar is nog kras voor zijn leeftijd en is nog erg goed te been. Ook de baronesse, enkele jaren jonger,  blaakt van gezondheid en straalde wanneer haar familie van zeven kinderen en veertien kleinkinderen allen aanwezig waren in hun geliefde Nieuwkerk.

 

Mijn Lust en Leven blijft geliefkoosde ontmoetingsplaats voor de familie Jamblinne de Meux.

landhuis jamblinneIMG 0015Het knusse Engelse chateau “mijn Lust en mijn Leven” dateert van 1910 maar werd na enkele jaren in WO I al door de Duitse Feldwebel opgeëist als hoofdkwartier voor de Duitse strijdkrachten. De baron heeft na de oorlogen jaren moeten investeren in het aanplanten van nieuwe bomen omdat  door de veelvuldige beschietingen in de oorlog heel veel bomen door schrapnel waren geraakt en daardoor bijna hun volledige waarde hadden verloren voor de zagerijen. De baron was namelijk een bos ingenieur die heel zijn carrière werkte aan de verbetering van boomrassen, voornamelijk populieren.

 

We heffen het glas op het briljanten paar.

Het chateau was helemaal in gereedheid gebracht om met een feestelijk diner de avond passend af te sluiten en de gasten waren in hun nopjes zoals de etiquette het voorschrijft. Na de passende felicitaties met het overhandigen van de Koninklijke oorkonde en penning werd onder applaus het glas al geheven voor het gelukkige paar door alle aanwezigen.

Ook van onze redactie nogmaals de hartelijke felicitaties.

 

IMG 0028c

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren