RL 06995

Op Allerheiligen is het nog steeds traditie dat je even blijft stilstaan bij de overledenen, zowel in je familie als in je vrienden en kennissenkring.

Bij Pontes in Turnhout was het wel heel erg druk in het afgelopen weekend op de vijf herdenkingsplechtigheden die uitvaartondernemer Jan Schillebeeckx organiseerde.

Uitvaartondernemer Jan Schillebeeckx, met rouwcentra in Arendonk, Retie, Ravels en Oud-Turnhout is alom bekend in de ruime regio.

Voor de vierde keer organiseerde hij in aanloop naar Allerheiligen een aantal plechtigheden om de overledenen van dit jaar te gedenken. Elk jaar groeit het aantal deelnemers, zodat er dit jaar meer dan 2000 mensen de diensten bijwoonden.

Geen gedenkplaats meer zonder een graf.

“Hoewel er dus per plechtigheid meer dan vierhonderd mensen samen zijn, kan je een speld horen vallen. Mijn medewerkers moeten ergens tijdens de dienst tafels en stoelen een andere plaats geven, ze doen dat letterlijk op kousenvoeten om de stilte niet te storen. De vorm van hoe we als samenleving afscheid nemen van onze dierbaren is de laatste jaren enorm veranderd”, weet Jan Schillebeeckx te vertellen. “Nog niet zo lang geleden vond vrijwel elk afscheid plaats in een kerk. Nadien trokken familie en vrienden samen naar het kerkhof voor een begraving. Tegenwoordig lijkt de rol van de kerk kleiner, en wordt er vaker voor cremeren gekozen dan begraven. Er zijn veel opties. Nabestaanden strooien de as van hun dierbare uit, nemen de urne mee naar huis of geven de overledene over aan het water van de zee. Wat ook de vorm is, de essentie blijft dezelfde: de nood aan gedenken blijft. Een tijd en een plek om even stil te staan, en die bieden wij aan in een moderne vorm.”

Roger Lemmens maakte van de vijf plechtigheden telkens een reportage.

Die kan u allemaal bekijken in de volgende links.

Zaterdag 2 vieringen:

Zondag 3 vieringen:

"Het waren hartverwarmende vieringen met zang, teksten en symboliek. In totaal kwamen er ongeveer 2.000 personen verspreid over de 5 vieringen. Aan de grote opkomst merken we toch wel dat er nood is en was om nogmaals even stil te staan bij het overlijden van een familielid.  De mensen waren ons, als team van Uitvaartzorg Jan Schillebeeckx, dan ook zeer dankbaar voor de uitnodiging" aldus de woordvoerder van Uitvaartzorg Schillebeeckx. 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren