inbraak 006In de nacht van zaterdag op zondag werden de bewoners van de Koning Albertstraat te Weelde opgeschrikt door het af en aanrijden van een karavaan combis van de politie.
Omstreeks half één 's nachts had een bende jonge Nederlandse inbrekers geprobeerd om met hun wagen de deuren te forceren van het tuincenter Zaadhandel De Koster. Omwonende buren waren gealarmeerd door de bedrijvigheid en het lawaai wanneer de dieven poogden de automatische ingangsdeuren te forceren maar daar niet in slaagden.
 
inbraak 003
RTV nieuws
Toen dan met behulp van het voertuig de volledige toegangsdeuren was ingebeukt was de politie al verwittigd door drie omwonenden die alles zagen gebeuren, de dieven konden wel snel wat spullen bijeengraaien en de vlucht nemen. Enkel de dochter van de bewoners was aanwezig in de bovenliggende woning maar die had weinig of niks gemerkt van het kabaal. Ondertussen waren de zaakvoerders ook verwittigd en aangekomen zodat ze de balans konden opmaken van de verdwenen spullen.
 

inbraak 001Danny Jansens: "We hadden nog wat te vieren en zaten op een goede kilometer van huis in het Slopke met wat vrienden toen ik een telefoontje kreeg van mijn dochter, we waren ineens nuchter en stonden binnen de minuut terug thuis om te evalueren wat de schade was. De dieven schijnen een gestolen voertuig te hebben buitgemaakt en daarmee hadden ze al een Aldi vestiging in Turnhout overvallen, twee of drie politiecontroles gepasseerd vooraleer ze bij mij dachten hun slag te kunnen slaan. Gelukkig kregen we van de politie vrij snel de melding dat de wagen al was teruggevonden in de richting van Goirle maar de inzittenden waren op de vlucht geslagen. De boomzagen, boormachines en ander gestolen materiaal was allemaal achter gelaten door de inbrekers die op de vlucht waren geslagen maar uiteindelijk ook opgepakt werden. Het schijnt te gaan om drie jonge kerels van 18, 19 en eentje van 20 of 21 jaar. Er werden verhoren afgenomen en later is het parket langsgekomen voor een sporenonderzoek. inbraak_003Omdat de daders in Nederland werden opgepakt, is het nog even afwachten of zij terug overgedragen worden naar België. Ook voor de buit is nog afwachten wanneer we deze terugkrijgen omdat deze over de grens werden gevonden. Wie mijn ingangsdeur gaat vergoeden moet ik nog afwachten, zo'n deur kost al snel 10.000 Euro , ik hoop dat de verzekering hier een mouw aan kan passen. Het kan toch niet zijn dat we zelf opdraaien voor de kosten."

Gelukkig was er nog de Brandweer van Ravels die in het holst van de nacht nog de nodige herstellingen kon verrichten zodat er na enkele uurtjes werk nog weinig te merken was van de ravage van de ramkraak enkele uren daarvoor. Buiten een paar kapotte ramen en wat lege rekken in de winkel  was er niets meer van te merken. Nu is het enkel nog het vewerken van een traumatische ervaring voor de familie Jansens-Van Gorp wat wellicht meer tijd zal vergen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren