vdp kop

Gisterenmorgen is onder grote belangstelling Louis Van de Pol begraven. Eind jaren 60 nam hij samen met zijn broers de vervoersfirma van zijn vader over om deze jarenlang mee uit te bouwen en zo de basis te leggen tot wat de nv Van de Pol Transport nu is. Louis werd 76 jaar.

van de_pol_louis_fotoAfgelopen zondag 13 november is Louis Van de Pol thuis zachtjes ingeslapen na een slepende ziekte. Hij laat naast zijn echtgenote ook 2 kinderen en 3 kleinkinderen na.

Zowel bij de avondwake van vrijdag als bij de uitvaartplechtigheid van gisteren kwamen vele familieleden, vrienden, kennissen en zakenpartners afscheid nemen van de geboren Weeldenaar.

 

VAN DE POL TRANSPORT

In 1962 werd Van de Pol vervoer opgericht door de vader van Louis, zes jaar later namen Louis en zijn broers Stan en Andre de firma over. Het bedrijf groeide gestaag, het aantal combinaties werd eind jaren zeventig opgedreven naar 10 stuks en de zaak heette vanaf dan bvba Vervoer Van de Pol.

Zowat tien jaar later startte de broers Van de Pol ook met logistieke diensten, goederen konden voortaan op opgeslagen worden in hun eerste magazijn in Weelde. En toen in 1993 de grenzen in Europa open gingen kreeg ook het internationaal vervoer een boost.

Oude Scania_3_vdpIn 2003 stapten Louis en zijn broer Stan uit de zaak, Andre nam de bedrijfsaandelen over en breidde de firma verder uit. Zo kwam er steeds meer opslagruimte, ondermeer in een grote hal in Turnhout, en reden er in 2010 25 combinaties rond. Jaarlijks werden toen ook 10.000 opdrachten verwerkt.

In 2012 besloot ook Andre met pensioen te gaan, zijn zonen zetten de activiteiten verder. Inmiddels overkoepelen de magazijnen van Van de Pol een totale oppervlakte van 23000 m2, maar ook dat is nog geen eindpunt. Op dit ogenblik is de firma bewig met de bouw van een nieuw eigentijds magazijn op het industrieterrein te Weelde-Statie.

 

van de_pol_louis_rouwkaart

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren