Joyce _Dorien_herdenkingstekensAfgelopen nacht exact twee jaar geleden lieten de 16-jarige Joyce Baelemans en haar 19-jarige hartsvriendin Dorien Vansprengel het leven bij een tragisch ongeval in Weelde-Statie. De meisjes die op hun scooter werden aangereden werden afgelopen zondag herdacht door zowat 150 mensen. Zowel vrienden, vriendinnen, oud-klasgenoten, familieleden als sympathisanten legden witte rozen naar op hun graven.

Het moet enorm hartverwarmend geweest zijn voor al die achterbleven en nauwe banden hadden met de twee levensgenieters. Zeker nu het hele, langdurende proces weer volop in de belangstelling staat en de wonden de afgelopen weken opnieuw werden opengereten.

Joyce _rustplaatsDorien rustplaatsRond twee uur 's middags werd er verzameld aan de kerk van Sint-Michiel in Weelde vanwaar het eerste deel van de serene optocht richting aangelegen kerkhof trok. Rond de rustplaats van Joyce werd even bezonnen en werden er liedjes gespeeld, uiteraard op gitaar, het instrument dat ze zelf zo graag ter hand nam. Op haar graf werden de witte rozen gelegd waaraan een kaartje in de vorm van een gitaar hing.

Daarna trok men langzaam met een lange sliert auto's richting de begraafplaats van Weelde-Statie. Dorien kreeg ook een stapel witte rozen, maar dan wel met een blauwe vlinder eraan. En ook hier laaiden de emoties op toen er herinnerd werd aan de eens zo levenslustige meiden.

De laatste halte was aan het kruispunt, een gruwelijk moment. Op de plaats waar de tieners stierven, waar al twee jaar witte kruisjes staan, stokte bij velen de adem. Met een streepje muziek op de achtergrond werden ook hier bloemen bijgezet en plaatste men een gitaar en een blauwe vlinder naast de weg. Joyce en Dorien leken weer even erg dichtbij en zijn zeker niet vergeten.

In cafe 't Hoeveke, aan de andere kant van de kruising, werd nog even nagepraat, werden nog wat herinneringen bovengehaald en bleek nog maar eens hoe geliefd de meisjes waren.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren