Brand schuur Ravels Eel 240812 3Vanmorgen rond kwart voor vijf is er brand uitgebroken in een grote schuur van de familie Van Ginhoven in de Eelstraat in Ravels Eel. In de stal lag een massa strooi opgeslagen, ruim 300 pakken, en stonden enkele werktuigen, waaronder een tractor die volledig in de vlammen op ging. Na een eerste onderzoek lijkt niet zelfontbranding van het stro maar een kortsluiting of een defect aan de tractor de brand veroorzaakt te hebben. De tractor had gisterenavond nog dienst gedaan. (link naar RTV-reportage : http://www.rtv.be/artikels/nieuws/2012082413552329_hooischuur-in-de )

Brand schuur Ravels EelDe uitslaande brand was in alle vroegte al vanop een flinke afstand waar te nemen, ondermeer door de felle rookontwikkeling. Het Ravelse brandweerkorps gaf al meteen sein voor het opstarten van het grootwatertransport van de brandweerzone Taxandria omdat de watertoevoer in "den Achtereel" ruim omvoldoende in dergelijke gevallen. Vanuit diverse Kempense gemeenten kwamen tankwagens aanzetten, ondermeer uit Merksplas, Beerse, Hoogstraten, Rijkevorsel, Kasterlee en Arendonk. Om het vuur volledig onder controle te krijgen werd ook de dienst civiele bescherming opgeroepen. Met een speciaal voertuig met uitschuifbare grijpkraan haalden hun medewerkers het stro uit de stal om het buiten volledig uiteen te rijden. Pas in de loop van de middag was de klus geklaard en werd het nablussen afgerond.

Brand schuur Ravels Eel 240812Brand schuur Ravels Eel 240812 2De brandweer heeft het woonhuis en twee aanliggende stallen met dieren kunnen vrijwaren. Dat was ook hun eerste betrachting nadat ze ter plaatse kwamen en de brand al volop woedde. Jammer genoeg kwam een jong kalfje om, wellicht door verstikking.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren