Grens-Baarle-Nassau-Baarle-HertogBAARLE-NASSAU - De gemeenteraad van Baarle-Nassau heeft woensdagavond voor samenwerking met de gemeenten Alphen-Chaam en Gilze en Rijen gekozen. In het verleden is al gebleken dat dergelijke samenwerkingen onherroepelijk leiden tot een fusie van het ambtenarenapparaat. Er wordt dan ook uitgegaan van een scenario dat Baarle-Nassau zal ophouden te bestaan in 2015.


Een aantal van de werkgroep tegenstanders van de samenwerking waren gisteren naar de raadsvergadering gekomen om deze op andere gedachten te brengen. Onder hen was ook burgemeester Leo van Tilburg van Baarle-Hertog.

Vrees voor bestuurlijke fusie
Tegenstanders vrezen dat de ambtelijke samenwerking uiteindelijk ook zal leiden tot een gemeentelijke samenvoeging. Daardoor zouden de belangen van Baarle-Nassau en Baarle-Hertog ondersneeuwen. Waarnemend burgemeester Vincent Braam van Baarle-Nassau ontkent dat. Het feit dat een ambtelijke fusie onherroepelijk leidt tot herindeling noemt hij donderdagochtend 'betwistbaar'.

"Om burgers goed te blijven bedienen is een ambtelijke opschaling echter absoluut noodzakelijk", stelt hij verder. Dit zeker nu er steeds meer taken vanuit Den Haag worden overgeheveld naar gemeenten.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren