Gisteren werd aan de gemeenteraad van Baarle-Nassau voorgesteld om een ambtelijke fusie met de Nederlandse gemeenten Alphen-Chaam en Gilze-Rijen aan te gaan. Het bestuur van Baarle-Hertog is op geen enkel moment door de gemeente Baarle-Nassau gehoord in deze kwestie.

Uniek in de geschiedenis van Baarle is dat oud-gedeputeerde Ludo Helsen (provincie Antwerpen) bij aanvang van de raadsvergadering van Baarle-Nassau heeft geprobeerd de raadsleden van hun plannen te doen afzien.

Ook de voltallige gemeenteraad van Baarle-Hertog was tegen het voorstel omdat dit de samenwerking tussen beide gemeenten bemoeilijkt. Ze vreest dat Baarle-Nassau hiermee onherroepelijk de weg van de gemeentelijke herindeling (fusie) inslaat. De zelfstandigheid van beide Baarles is noodzakelijk om de kwaliteit en de uitvoerbaarheid van het eigen beleid – dat in Baarle per definitie voor het overgrote deel een grensoverschrijdende aangelegenheid is – te garanderen.

Sinds begin vorige week is er een burgerinitiatief, de werkgroep Europese Gemeente, heel actief campagne beginnen voeren. De Facebookpagina van de werkgroep werd al door bijna 500 gebruikers geliket en hun petitie werd op dit moment door 700 mensen ondertekend. Het YouTubefilmpje "Is dit het einde van een uniek Baarle", dat gisteren pas online is gegaan, werd al door 4.300 mensen bekeken!

Het nieuws werd ondertussen opgepikt door Omroep Brabant (radio en tv) en Radio 2 Antwerpen.

Lees de Open brief aan de raadsleden van Baarle-Nassau en bekijk hoeveel mensen hem al ondertekend hebben.

Bekijk het YouTube-filmpje "Is dit het einde van een uniek Baarle?"

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren