IMG 0007Gisterenavond was de gemeentezaal van de Brouwerij "the place to be" voor ondernemend Ravels. Veel van de lokale ondernemers hadden positief gereageerd op de uitnodiging van het Ravels gemeentebestuur om aanwezig te zijn op deze voorlichtingsavond.
Burgemeester Walter Luyten en Schepen van onze lokale economie en middenstand Carine Couwenberg waren goed voorbereid en gaven een uitgebreide stand van zaken over Hallen op het vliegveld en de ontwikkeling van de uitbreiding van de Industriezones in onze gemeente.


IMG 0004Op het vlak van de aanschaf van de hallen op het vliegveld is het vooral wachten op een beslissing van overheidswege over de invulling van een omzendbrief die vorig jaar is gestuurd door. Momenteel is er een beslissing hangende waarin de gemeente aan het roer zal staan om de bestemming te bepalen. Morgen zullen we hierover meer duidelijkheid kunnen scheppen .
De uitbreiding van Industriezone Weelde Statie is ondertussen gestart. De definitieve vaststelling is gebeurd op 28 januari laatstleden en ondertussen is ook de goedkeuring van het RUP door de bestendige deputatie van de provincie een feit. Dimitri Deiteren van IOK kwam nogmaals de modaliteiten toelichten van de mogelijkheden die dit nieuwe gedeelte van de IZ inhouden en even de verdere voorwaardelijke tijdsindicatie schetsen van de ontwikkeling.
Najaar 2013... voorjaar 2014 – verkrijgen onteigeningsmachtiging
Najaar 2013: opstarten van opmetingen in functie van het infrastructuurdossier en de opstart van de archeologische boringen.
Voorjaar 2014: inzicht archeologisch onderzoek door middel van grondsleuven. Indien dit onderzoek niets oplevert kan de verdere ontwikkeling verder worden afgewerkt volgens schema. Indien hier echter archeologische vondsten worden gedaan zal het hele project een onvoorspelbare vertraging oplopen en hier en daar zijn er al aanwijzingen dat dit wel eens het geval zou kunnen zijn. Vanaf dan is er geen exact scenario meer te voorspellen.
IMG 0011De terreinen zouden , afhankelijk van de verschillende scenario's beschikbaar kunnen komen vanaf voorjaar 2015 .... einde 2016. Op zich is deze line up nog steeds een optimistische prognose, gezien de vergelijkbare projecten in de regio.
Aanvragen om meer inlichtingen kunnen worden bekomen via IOK:
Gui Proost : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 014 562749
Dimitri Deiteren : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 014 562797
Als afsluiter informeerde Carine C. alle aanwezigen ook nog eens extra over de verschillende overnachtingsmogelijkheden die Ravels kan bieden. In onze drie gemeenten zijn talrijke B&B gelegenheden en 2 hotels die met plezier hun diensten aanbieden. De meeste van deze zaken waren ook aanwezig met een stand op deze netwerksessie voor ondernemers.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren