fantasy1

Radio Fantasy is niet meer. 

De eens mateloos populaire vrije radio van ons aller Weelde stierf op oudjaarsavond een stille dood. De stekker ging er om middernacht zonder enige poeha gewoon uit. Fantasy liet wel een rijke geschiedenis na…

Radio Fantasy ontstond in 1980 op initiatief van de broers Andre en Erik Havermans. Het was vooral Erik die de radio uitbouwde in de achterbouw van Louis en Maria Jonkers aan de Schoolstraat 66 te Weelde. Als sinds 1983 was het radiostation 24 uur per dag in de ether, waarbij men zich aanvankelijk richtte op een zeer ruime bevolkingsgroep via de legendarische frequentie 102.9.

Een kleine, maar hechte groep van regionale, zeg maar eigen medewerkers, aangevuld met enkele goedklinkende Nederlandse stemmen verzorgden de uitzendingen waarin de hoofdmoot muziek werd afgewisseld door allerlei radio-spelletjes, regionale berichten en nieuwsuitzendingen. Wie herinnert zich niet meer “raad u het, dan krijgt u het”, “de wakkerbelservice”, “Fantasy’s prijzenfestival”, of “de felicitatiedienst”, om er maar enkelen te noemen.

Fantasy ging ook vaak op locatie met uitzendingen zoals op de Boerenmert bij de Boerenschuur in Riel, de Disma-vakantiebeurzen in het Willem II-stadion, Tilburg Kermis of de grote voorjaarsbeurs van Tilburg, en dan was er nog de bijzonder populaire drive-inn-show waarmee vooral Huub Rozenberg (voorheen Bas Hofland) menige tenten, maneges en zalen in rep en roer wist te zetten.

Radio Fantasy was ook een kweekvijver van talent. Zo kwam Rob Stenders van 3FM hier als tiener zijn plaatjes draaien en ook Toine Van Peperstraeten van NOS Studio Sport kwam in de Schoolstraat jarenlang radio maken. En dan zijn er nog gasten als Maurice Verschueren (Yourin en 3FM), Daniel Smulders (Q en Discovery Channel) en Niek vd Bruggen (538) die hier als jongelingen hun dingkwamen doen.

In de loop der jaren veranderde er echter veel, niet enkel de radiofrequenties en de vele logo’s of slogans, maar vooral de wetgeving omtrent vrije radio’s. Het zendvermogen werd aan banden gelegd, Fantasy ging daarom nog even op verschillende Nederlandse kabelnetten, en door het ruime aanbod verzadigde het meduim een beetje.

Het laatste decenium werd de radio “gemanaged” door Govert Wouterse, voorheen op de radio bekend als Rob Van der Meer. Om Fantasy een nieuwe boost te geven besliste hij medio september 2005 iets heel anders te proberen. Het muziekformat werd omgegooid, de muziek die je overal al hoorde werd vervangen door echte oldies, die uit de fifties, sixties en early seventies. En de roepnaam werd Fantasy Classic Gold. 

 

En hoewel al deze nostalgische “juke-box-klassiekers” toch menig huiskamer wisten te bereiken, ging het vooral commercieel steeds minder vlot.

Net nu de zender 30 jaar bestaat werd beslist om ermee te stoppen, met bloedend hart, maar ook met gezond verstand. Vele maanden vol twijfels gingen aan deze beslissing vooraf. Fantasy is niet meer… wat eens het ritme van de grensstreek was verdween, er valt een stilte tussen Turnhout en Tilburg. Luisteraars en fans van weleer, bedankt !

 

fantasy logo

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren