Asielcentrum_Weelde_014_rawepoVanmorgen zijn de eerste dertig bewoners van het asielcentrum in Weelde overgeplaatst naar een permanent asielcentrum. Dat is volgens eerder gemaakte afspraken. Het centrum in Weelde is immers een transitcentrum waar asielzoekers slechts tijdelijk hun eerste opvang krijgen. Maximum tien weken na hun verblijf hier krijgen de bewoners een onderkomen in vast opvangcentrum. Daar mogen ze vervolgens blijven totdat hun asielaanvraag is afgerond.

De dertig uitwijkelingen vertrokken vandaag met de bus van 9u30 naar de statie van Turnhout om vandaaruit voort te reizen naar hun nieuwe bestemmeling, verspreid over ons hele land. Enkelen, drie volgens sommige media, kregen een onderkomen in asielcentrum Totem in Arendonk.

Sinds 17 januari is het noodopvangcentrum op de voormalige NAVO-basis aan het Geeneinde geopend. Van de 512 beschikbare bedden, geplaatst in 148 woonunits, zijn er momenteel reeds 440 bezet. Of het centrum ook daadwerkelijk ooit vol zal geraken is niet zeker. Het Rode Kruis blijft er wel bij dat deze "tijdelijke" opvangplaats zijn deuren zal sluiten op 30 november 2011. 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren