Cathy Berx heeft zopas beslist om avondklok niet te handhaven tijdens hittegolf.

Dat hebben de nieuwszenders een half uur geleden gemeld.

Tijdens de hittegolf wordt de avondklok (die geldt 23.30 uur tot 6 uur) in de provincie Antwerpen niet gehandhaafd. Dat meldt gouverneur Cathy Berx in een persbericht en een online persconferentie.

"Om het omwille van de extreme hitte draaglijk te maken, is met de provinciale crisiscel, in overleg met het Nationaal Crisiscentrum beslist om op dit ogenblik en deze periode de avondklok niet te handhaven." Wie 's nachts op straat komt, zal dus geen boete krijgen. 

Intussen blijft het samenscholingsverbod wel van kracht. Je mag dus nog altijd niet met meer dan 10 personen samenkomen.  "Gezien de virologische context kan het echt niet om met meer dan 10 personen samen te komen. Laat staan dat er weer feestelijke activiteiten zijn op straat. We kunnen ons dat echt niet permitteren", benadrukte de Antwerpse gouverneur.

Berx deed een uitdrukkelijk oproep om geen misbruik te maken van de tijdelijke versoepeling: “De oproep is: alsjeblieft, gebruik het moment om eventueel verkoeling te zoeken, maar absoluut niet om een feestje te bouwen, om samen te komen en opnieuw weer een risicovolle context te creëren waar nieuwe besmettingen kunnen ontstaan."

Intussen moet de horeca ook nog altijd om 23 uur sluiten. Als het niet handhaven van de avondklok niet tot risicovol of onveilig gedrag leidt, wil Berx die "grondig herevalueren".

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren