WhatsApp Image 2020 06 11 at 14.45 hack

Sociale media zijn mooie instrumenten om vrienden te volgen en met elkaar in verbinding te blijven.

De keerzijde van de medaille is dat er ook veel oplichters proberen accounts te hacken om zuurverdiende centjes van bankrekeningen te halen bij mensen die goedgelovig zijn. We kregen zonet nog een voorbeeld binnen van de werkwijze van deze schurken.

  1. Zelfs als je een vriend of vriendin al volgt via de sociale media, krijg je soms opnieuw volgverzoeken die op het eerste zicht erg gewoon zijn, maar toch klopt er iets niet..... nu moet er al een belletje gaan rinkelen.
  2. Als je al iemand volgde is er geen enkele reden om hem opnieuw te volgen, dat houdt geen steek.
  3. Als je kijkt naar de naam van een bekende is deze dikwijls verkeerd gespeld, want die naam bestaat al in het originele account. Maar ze willen je in de val lokken.....
  4. Als je dan snel nadat je iemand bent gaan volgen een resem berichtjes krijgt van hem/haar is het pas opletten geblazen want dan is er zeker iets niet pluis waarschijnlijk.
  5. Als er dan ook nog rare schrijffouten in de tekstberichtjes staan en er wordt gevraagd naar codes wordt het heel erg dringend tijd dat je de afzender blokkeert en het account verwijderd.

Jammer genoeg ook in onze gemeente vallen er slachtoffers.

Dit verhaal loopt momenteel in onze gemeente, hieronder ziet u de tijdlijn van de berichtjes die op het eerste zicht onschuldig lijken, maar al snel uitmonden in het trieste resultaat dat geld van je rekening wordt afgeschreven. Hoe het precies in zijn werk gaat kunnen we ook niet verklaren, maar wees voorzichtig als men je vraagt om cijfercodes in te geven op je telefoon, zonder dat je zeker bent van je zaak.

Onderstaande was slechts 20 euro kwijt, maar we weten niet hoe ver deze oplichters kunnen gaan. We hebben wel de betrokkenen onherkenbaar gemaakt omwille van privacy redenen. Maar als u vandaag ook nog volgverzoeken hebt ontvangen zou ik die toch even nakijken voor alle zekerheid.... YOU NEVER KNOW.

 WhatsApp Image 2020 06 11 at 14.45 2WhatsApp Image 2020 06 11 at 14.45 3WhatsApp Image 2020 06 11 at 14.45WhatsApp Image 2020 06 11 at 14.45 4

WhatsApp Image 2020 06 11 at 14.45 5WhatsApp Image 2020 06 11 at 14.45 6WhatsApp Image 2020 06 11 at 14.45 7

how to hack instagram accounts

Ik denk dat mijn Instagram-account is gehackt.

Als je denkt dat je account is gehackt of is overgenomen, kun je een aantal acties ondernemen om je account te beveiligen.

Je e-mailaccount controleren op een bericht van Instagram

Als je een e-mail van Instagram ontvangt waarin wordt aangegeven dat je e-mailadres is gewijzigd, kun je dit gedaan maken door de optie kun je deze wijziging ongedaan maken in dat bericht te gebruiken. Als je je e-mailadres niet kunt herstellen omdat aanvullende informatie ook is gewijzigd (bijvoorbeeld: je wachtwoord), moet je het account aan ons rapporteren.

Een aanmeldlink naar je e-mailadres of telefoonnummer laten sturen

Je kunt ons vragen een aanmeldlink naar je e-mailadres of telefoonnummer te sturen om ons te helpen bevestigen dat je de eigenaar van het account bent.

Een aanmeldlink aanvragen:

  1. Tik op het aanmeldscherm op Hulp bij het aanmelden (Android) of Wachtwoord vergeten? (iOS).
  2. Kies daarna of de aanmeldlink moet worden verzonden naar je e-mailadres of telefoonnummer en tik op Volgende.
  3. Zodra je de aanmeldlink hebt ontvangen, volg je de instructies op het scherm.

Het account rapporteren

Rapporteer het account aan ons als je het account niet kunt herstellen met de beveiligingscode.

Een gehackt account rapporteren op Instagram:

Op Android:

  1. Tik op het aanmeldscherm op Hulp bijhet aanmelden onder Aanmelden.
  2. Voer je aanmeldnaam, e-mailadres of telefoonnummer in en tik op Volgende. Meer informatie over wat je kunt doen als je je gebruikersnaam niet weet.
  3. Tik op Meer hulp nodig? en volg de instructies op het scherm.
    • Zorg dat je een veilig e-mailadres invoert waar alleen jij toegang toe hebt. Wanneer je je verzoek hebt ingediend, ontvang je een e-mail van Instagram met de volgende stappen.

In iOS:

  1. Tik op het aanmeldscherm op Wachtwoord vergeten?.
  2. Tik onder de knop Volgende op Meer hulp nodig? en volg de instructies op het scherm.
    • Zorg dat je een veilig e-mailadres invoert waar alleen jij toegang toe hebt. Wanneer je je verzoek hebt ingediend, ontvang je een e-mail van Instagram met de volgende stappen.

Je identiteit verifiëren

Wanneer je je verzoek indient, ontvang je een automatisch e-mailbericht van het beveiligingsteam van Instagram met de vraag je identiteit te verifiëren. Je wordt gevraagd om één van of al het volgende aan te leveren:

  • Een foto van jezelf met een stuk papier met een handgeschreven code die we je geven.
  • Het e-mailadres of telefoonnummer waarmee je je hebt geregistreerd en welk type apparaat je daarvoor hebt gebruikt (bijvoorbeeld: iPhone, Android, iPad, overig).

Wanneer je de informatie verstrekt waarmee we je identiteit kunnen verifiëren, sturen we je specifieke instructies om je account te herstellen via het veilige e-mailadres dat je hebt opgegeven.

Als je je nog steeds kunt aanmelden bij je Instagram-account

Als je denkt dat je account is gehackt en je je nog steeds kunt aanmelden, zijn dit enkele dingen die je kunt doen om je account veilig te houden:

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren