SuperTess Cheque

Vandaag werd in Poppel een benefiet georganiseerd voor Tess Van de Pol. Het driejarige meisje kampt al sinds het najaar van 2012 met leukemie en om het enorme financiele kostenplaatje wat draaglijker te maken voor haar ouders waren familieleden, vrienden en kennissen al weken bezig met het inzamelen van geld en met het opzetten van acties. De respons was enorm, deze prachtige dag werd afgesloten met de overhandiging van een cheque van maar liefst 38.000 euro... fenomenaal !

TesssJeugdhuis De Kromme in Poppel kreeg de afgelopen dagen een heuse facelift voor de benefiet 'SuperTess'. De zaal werd piekfijn versierd, een extra tent werd opgezet, kinderattracties rezen uit de grond en een heus podium werd in gereedheid gebracht. Alles moest en zou tot in de puntjes in orde zijn. De organisatie slaagde met grote onderscheiding.

De dag begon met een ontbijt in twee shiften, zowat 800 sympathisanten schoven de benen onder tafel. Maar daar hield het niet bij op. De Vlaamse kermis draaide al vrij snel op volle toeren, jong en oud vermaakten zich ondermeer met oud volksspelen. Het was ook druk bij de springkastelen en de schminkstand en ook de pony's moesten menig rondje lopen. En dan was er nog de zeer gesmaakte muziek van After Midnight en de Coverband rond Heide Wouters. De dag verliep als gewenst, de naar schatting nog eens tweeduizend bezoekers in de namiddag ontroerden de initiatiefnemers zichtbaar.

Tess -_massa_volkMaar toen moest het belangrijkste nog komen.... Welk bedrag zou er overgemaakt kunnen worden aan Anouk en Davy, de ouders van de zieke Tess en haar vier jaar oudere zus Mila. Dankzij de enorme vrijgevigheid en het medeleven van vele sponsoren wist men vooraf dat zowat alle inkomsten integraal naar de ouders van Tess zouden gaan. Vooraf was al bekend geraakt dat de gewezen voetbalclub van papa Davy Van de Pol liefst 3.000 euro ophaalde voor de benefiet en dat ook Sporthotel Bruurs en Chocolatier Limar een schenking deden van 2.100 euro. Maar toen het bedrag in de vooravond werd gekendgemaakt vielen velen letterlijk achterover. Op de cheque stond een bedrag van liefst 38.000 euro, indrukwekkend en ook erg ontroerend. Zoveel steun en zoveel warmte van zovele mensen, het werd sommigen teveel.

Tess -_VerhaalHet geld zal in ieder geval goed gebruikt worden. Volgens de professoren zijn er na de beenmergtransplantatie, die wellicht rond juni zal plaatsvinden, vele en dure medicijnen nodig om levensbedreigende infecties te bestrijden. Er wordt door de artsen gewag gemaakt van kosten van vijentwintig- tot vijftigduizend euro. Met het onverhoopte succes van de benefiet is in ieder geval al een serieuze buffer gemaakt.

De ouders van Tess kregen de afgelopen week trouwens nog fantastisch nieuws. Er werden intussen niet 1, maar 2 donoren gevonden die 10 op 10 matchen met de driejarige Poppelse. Dus hangt alles niet meer af van 1 enkele persoon en dat is een enorme geruststelling voor de geemotioneerde ouders.

Tess zelf was er vandaag niet bij, ze is zelf weer volop in behandeling en het gevaar dat ze nu infecties zou oplopen is te groot om ook maar 1 enkel risico te nemen.

We wensen Anouk en Davy en gans hun familie heel veel sterkte toe en blijven hoopvol voor een goede afloop.

Fotoreeks Rawepo : Benefiet SuperTess (Andre V / Luc J)

super Tess ontbijt front 001

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren