1-IMG 0065


Daarstraks, net voor de middag heeft Patrick Demeulder, ALS patiënt uit Poppel de gemeenteraad een koude douche gegeven in het kader van de Ice Bucket Challenge.
Van de 23 leden van onze Ravelse gemeenteraad waren er 15 op het appèl voor het accepteren van de uitdaging, enkele anderen hadden reeds afspraken gemaakt maar er waren er ook enkele die hun virtuele kat hadden gestuurd.... 
 
1-20140920 1167Hulp van de brandweer.
De brandweer had één van haar trouwste sergeanten, Luc Jansens afgevaardigd om de spuitlans te bedienen voor de koude douche. Eén der watertransportwagens, gevuld met ijskoud water was geprepareerd voor deze gelegenheid.
Vooraleer over te gaan tot het startsein door Patrick moest eerst nog worden gecollecteerd, deze honneurs werden door de heer burgemeester, de jarige voorzitter Segers en OCMW voorzitter waargenomen en toen kon het feestje beginnen. Opvallend genoeg waren veel van onze gemeentelijke hoogwaardigheidsbekleders in sport outfit en hier en daar zagen we zelfs een badpak opduiken. 
Over de dress code waren echter geen consignes uitgevaardigd zodat iedereen kon komen in de kledij die hij of zij wenste. Zoveel sportiviteit hadden we niet verwacht bij onze bestuurders, maar het doet ons wel plezier dat de meesten het ook sportief hadden opgevat.
 
ALS bekend maken bij het grote publiek.
als dodenHet financiële aspect van de bijdrage is mooi meegenomen maar deze actie draait toch vooral om de bekendmaking van deze verschrikkelijke ziekte. Er sterven jaarlijks in België ook "maar" 200 mensen aan de ziekte en mede daarom krijgt ALS niet de grote shows als.... "Kom op voor Kanker" ... niet achter zich om de zo nodige fondsen voor onderzoek te verzamelen...
De aandoening is nog teveel een "ver van mijn bed show" voor velen, maar als je erdoor overvallen wordt zoals Patrick is het wel even anders en wordt heel je leven in een seconde op zijn kop gezet. Daarom is het goed dat er aandacht wordt gewekt door een ludieke actie als de Ice Bucket Nominaties. 
 
1-IMG 0060Gillende keukenmeiden.
Even over halftwaalf kon Patrick Demeulder dan het startsein geven en richtte Luc Jansens de reuzegrote watersproei spuit van de brandweer. Het duurde maar enkele seconden of er werd gegild en hoge kreetjes geslaakt of het een lieve lust was. Enkele heren bleven er echter stoïcijns kalm onder en ondergingen graag deze koude kastijding. Sommigen onder hen daagden Luc zelfs nog uit om er een schepje of een kilobar of 40 bij te doen.
 
Rawepo zou Rawepo niet zijn als we niet een hele fotoreportage hadden gemaakt van dit evenement. : fotoreportage Ice Bucket Challenge Gemeenteraad Ravels 
foto : Luc Timmermans © / RAWEPO ©
 
 

ICE BUCKET CHALLENGE VAN DE RAVELSE GEMEENTERAAD  - RAWEPO.BE

Camera : André Vermeeren

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren