IMG 9798De Ravelse Blonde is gisteren geproefd en blijkbaar goed bevonden door de kenners.

Om klokslag 11 uur mochten enkele uitverkoren gasten plaatsnemen op het podium voor het gemeentehuis in Weelde om de eerste toast uit te brengen op het nieuwe Ravels bier, het viergranenbrouwsel van Tom Segers.  
2014 08_03_Midzomermarkt_10Naast burgemeester Walter Luyten die samen met Kok O’ Vin mee aan de wieg stond van het hele initiatief van het bier en de midzomermarkt,  mochten ook schepen Jef van de Pol, molenaar Gerard Leemans,  etiketontwerper Jan Huynen, Ruud Peeters van Den Boomgaard waarvan de bewoners de houten kistjes verzorgen waar de geschenkverpakking in wordt verpakt, André Jansens van Rawepo  en uiteraard Tom Segers  het unieke glas heffen op de troebele blonde. Yvo Joos,  de lokale motor achter de organisatie nam de honneurs waar voor Kok O’ Vin en zorgde samen mijn de andere clubleden voor enkele culinaire hoogstandjes om de Blonde door te spoelen. 
IMG 0494De speciale glazen waar het kunstwerk in verwerkt is dat voor de ingang van het gemeentehuis staat  waren maar net op tijd klaar geraakt, maar passen dan ook perfect in het kader van het hele concept van het Ravelse bier. 
Tom Segers zelf stond even later mee achter de toog om het bier uit te schenken en de reacties waren unaniem uiterst positief. Fris geschonken is het een geweldig biertje waar men zichzelf snel op kan verkijken, het alcoholpercentage is namelijk redelijk hoog en  de klop van de hamer komt dan ook snel als je niet voorzichtig doseert. Hoewel  Tom een hele voorraad van de blonde had mee gebracht duurde het niet lang vooraleer ze de figuurlijke  bodem van de voorraad zagen. Gelukkig had de burgemeester een voorraad voor de gemeente ingeslagen waar nog wat uit geput kon worden.
IMG 9726Ondertussen kon men bijna over de koppen lopen en was het duidelijk dat deze eerste editie nog moeilijk te kloppen zal zijn in de eerstkomende jaren.  Naast een dertigtal marktkramers waren ook vele lokale verenigingen en middenstanders aanwezig die hun activiteiten op deze manier in de schijnwerpers   konden plaatsen. Rond half drie was de hele voorraad op en moest worden over geschakeld naar  “gewoon”  gerstenat  en andere soorten drank, we vermoeden dat de lustige Brouwers ondertussen al wel een nieuwe voorraad aan het brouwen zijn, want er werden druk bestellingen genoteerd en afspraken gemaakt.
2014 08_03_Midzomermarkt_05Waar elders in de Kempen ondertussen dreigende onweerswolken naderden bleef het in het centrum van Ravels en Weelde warm en zonnig wat het Vlaamse Muziekfeest dan weer geen windeieren legde. Ook aan de voorzijde van het gemeentehuis stroomde het plein helemaal vol met de liefhebbers van de Vlaamse schlagermuziek. Met lokale talent zoals René Redley en vedetten Davy Gilles, ex K3  Kathleen was het natuurlijk dringen om een plaatsje te pakken te krijgen en wanneer Yves Seghers de eerste noten van  zijn oude hits inzette wisten we al dat het weer een succes zou worden. Enkele nummers later trokken enkele onverlaten de polonaise op gang en was men vertrokken voor een middagje plezier.
IMG 9758IMG 0507Ter gelegenheid van deze eerste editie van de Midzomermarkt kwam ook Rawepo een keertje buiten om de mensen de gelegenheid te geven om eens nader kennis te komen maken met de mensen achter de schermen van Rawepo.  We moeten zeggen dat deze eerste outing goed is mee gevallen. We hebben vele bekende en minder bekende gezichten mogen begroeten voor een korte babbel en hopen dit in de toekomst nog wel eens te mogen doen.  

Rawepo zou Rawepo niet zijn als we van deze 1e Midzomermarkt en het Vlaams Muziekfeest geen fotoreportage hadden gemaakt. Op de volgende link kan u meer dan 800 foto's bekijken, wellicht staat u er zelf ook wel ergens bij ... zoek maar eens goed.

FOTOREPORTAGE  MIDZOMERMARKT + VLAAMS MUZIEKFEEST  ©

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren