Vliegveld Weelde_verboden_toegang-800De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een illegaal housefeest stilgelegd. Heel wat bewoners in de wijde omgeving van het vliegveld van Weelde werden vooraf uit hun slaap gewekt door luide muziek. De politie kreeg vanaf even voor een uur een aantal meldingen binnen en stuurde enkele ploegen ter plaatse.

Zo rond een uur of  een barstten de beats los. Heel wat honden in de buurt begonnen te blaffen en tal van buurtbewoners schrokken wakker. Gezien er geen aankondigingen gemaakt waren omtrent een feest of party en omdat de muziek wel erg hard nadreunde besloten enkele personen de ordediensten te verwittigen. De noodcentrale waarschuwde meteen enkele dienstdoende ploegen van de politie die op zoek gingen naar de bron.

En de place-to-be bleek het militaire vliegveld van Weelde te zijn. Daar waren zowat 250 personen samen getroept
om te dansen op een illegale rave-party. De politie, zo'n 20 man sterk, wist hen meteen te overtuigen het feestje stop te zetten. Even na twee uur was het weer stil in de omgeving. De ontruiming van het terrein waar verboden toegang geldt verliep rustig. Tegen vier uur was iedereen vertrokken.

Illegale party's komen wel vaker voor. Jongeren spreken dan via allerlei sociale media onderling af op een veelal afgelegen plaats om er een dansfeestje te houden. Het gebeurt ook dat de jongeren zich vooraf moeten inschrijven voor zo'n party, ze krijgen dan ten gepaste tijden een sms binnen waarop plaats en aanvang vermeld staan. Deze fuiven zijn vooraf niet aangevraagd en van een vergunning is al helemaal geen sprake.

Het vliegveld van Weelde was eerder al eens het decor van zo'n illegale party. Toen werd er overgegaan tot een zogenaamd gedoogbeleid. Omdat er niet voldoende politie inzetbaar was liet men toen de feestgangers enigszins begaan om verdere escalatie of problemen te voorkomen.

De politie is nog op zoek naar de organisatoren van deze illegale praktijken, maar zegt dat het in dergelijke gevallen vaak zoeken is als naar een speld in een hooiberg.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren