neknomination
De hype rond de facebookgroepen ‘Ge Zijt Van’ is nog niet gaan liggen, of een volgend fenomeen duikt op heel wat facebookpagina’s op. Neknomination. Het concept is simpel: je filmt jezelf terwijl je een grote hoeveelheid bier binnen giet en plaatst dat op facebook. Je daagt drie facebookvrienden uit om hetzelfde te doen, doen zij het niet binnen de 24 uur, dan krijg je een bak bier.

Het spel komt overgewaaid vanuit Nederland, maar ging al bijna over de hele wereld. Het spel heeft ook al voor enkele dodelijke slachtoffers gezorgd. Ook Nic Andriessen, leerkracht en gemeenteraadslid van Ravels ontving donderdagavond een zogenaamde nominatie. “Het spel baarde me al enige tijd zorgen,” zegt Andriessen. “Ik hoorde mijn leerlingen hierover bezig, leerlingen die amper 15 jaar oud zijn.” In eerste instantie schrok Nic omdat hij niet wist wat ermee te doen. “Ook ik voelde de sociale druk van facebook. Mensen zien wie je genomineerd heeft en wachten uiteraard op hetzelfde filmpje van jou. Ik besloot er tegenin te gaan.”


rknominationRKnomination

Nic zelf noemt het al lachend een RKnomination. “RKnomination staat voor Rode Kruis Nomination. Ik besloot geen botte nee als reactie te geven, maar er iets mee te doen.” Nic besloot om 10 euro over te maken aan de vrijwilligers van het Rode Kruis. Volgens hem moeten deze vrijwilligers op festivals en fuiven heel wat jongeren helpen die onzorgvuldig met drank zijn omgegaan. “Jongeren worden blootsgesteld op facebook aan heel wat invloeden. Ook dit zal zijn invloed hebben op hen,” stelt Nic. Hij daagt al zijn facebookvrienden uit hetzelfde te doen, met resultaat. “Een paar mensen hebben mijn voorbeeld reeds gevolgd.

thumb nicandrDrink met mate(n)

Het is niet de bedoeling van Nic om met de vinger te wijzen of het heilig boontje te zijn. Andriessen vindt dat jongeren moeten experimenteren en leren. “Absoluut, ik drink ook heel graag een pint bier! Maar laat net dat het verschil zijn: ik drink het graag met mate, met maten. Dat vind ik veel nuttiger en gezelliger dan een spel op facebook waar je elkaar probeert te overtreffen. Vaak weten ouders ook niet wat hun kinderen uitsteken op facebook. Ik wil de pretbederver niet zijn, maar wil jongeren laten nadenken.”

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren