kryeziu
Ook onze Poppelse deelgemeente heeft nu zijn dramatische uitwijzingsverhaal. De buren, nieuwe vrienden en kennissen van de familie Kryeziu zijn ondertussen in snel tempo gestart met een ultieme poging om de perfect geïntegreerde familie in Poppel te kunnen houden.

Ongeveer 8 jaar geleden is er een gezin ,man , vrouw en 2 kleine kinderen ,uit Kosovo naar België gevlucht. Sindsdien doen ze aanvraag om hier te blijven wonen vanwege gevaar in eigen land. Bijna 8 Jaar lang hebben ze in onzekerheid gewoond maar toch geprobeerd ervan beste te maken. Zonder uitkering is ze dat gelukt! Kinderen zitten netjes op school en doen het uitstekend! Ze hebben zelf een woning gehuurd en ingericht zonder hulp van gemeente of andere instanties. Onze Nederlandse taal heeft het hele gezin goed onder knie. Perfect ingeburgerd als je het zo ziet.


Maar de Federale overheid heeft hier klaarblijkelijk anders over gedacht. Het gezin is afgelopen dinsdagochtend om 6:00 uur ‘s morgens als criminelen uit hun bed gelicht. Ze konden snel wat kleding bij elkaar pakken en zijn ondergebracht in asielcentrum. We leven in 2014 ,het lijken wel praktijken uit de 2e wereldoorlog! Terwijl hij zelfs nog in hoger beroep is tegen zijn uitzetting. Ook de school, de negensprong, waar deze kinderen zitten in het dorpje Poppel, vraagt om opheldering over deze situatie. De directeur ziet deze kinderen ook graag blijven aangezien ze de taal uit land van herkomst totaal niet beheersen en de Nederlandse wel. Hun toekomst ligt hier en niet in Kosovo.
Het leven van de familie Kryeziu in hun land van herkomst, is niet zeker. Hier word door de overheid geen gehoor aan gegeven, dus met andere woorden, ze worden over 1 kam geschoren.
Wij vragen hulp aan iedereen om zich in te zetten voor dit gezin die nu opgesloten zit, in een Franstalig asiel tussen criminelen en vreemdelingen. Ouders en kinderen hebben trauma’s uit geboorteland en krijgen er nu een trauma bij ,door het niet menselijk behandeld te worden door de Belgische overheid. Ze moesten zich schamen. Teken de petitie op facebook : https://www.facebook.com/petitie.uitzetting

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren