raad van 11 2021

Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, maar uiteindelijk is er op de valreep in 2020 toch nog een nieuwe Prins Carnaval verkozen.

Prins Bavo I mag de scepter zwaaien over onze gemeente. Zijn 2 hofdames Jitte Stabel en Billie Jules Verhoeven zullen hem in dit moeilijke jaar bijstaan samen met de Raad van 11.

Bavo Bleyen →  Prins Bavo I

Bavo Bleyen kwam in een geheime zitting (waarop omwille van de lockdown redenen geen pers was uitgenodigd) uit de hoge hoed. Het verliep allemaal in het grootste geheim want de verkiezing moest enkele malen verdaagd worden nadat de normale 11 november verkiezing om 11 uur 11 was gecancelled.

Het is echter met het grootste plezier dat we het volgende team van de Raad van 11 voor 2021 aan u voorstellen:

Prins Bavo I met hofdames

Prins BAVO I (Bleyen)

Zijn hofdames: Jitte Stabel - Billie Jules Verhoeven

De raad van 11: 

  1. Birger Bastiaanssen
  2. Elise Van Steen
  3. Kaat Bax
  4. Lien Van den Broeck
  5. Hailey Cabanier
  6. Lore Van Hoof
  7. Lena Bruurs
  8. Madinn Mairouche
  9. Benjamin Vroom
  10. Samuel Vroom
  11. Warre Van Loon

50e Verjaardag, tijd voor een naamsverandering.

Er is echter al een definitieve beslissing genomen dat het carnaval ook dit jaar niet zal kunnen doorgaan zodat de functie van Prins dit jaar hoofdzakelijk pro forma zal zijn, maar de vereniging kon dit toch niet laten schieten op dit heuglijke 50e jaar.

Een halve eeuw prinsverkiezingen en stoeten kon niet zomaar worden weggevaagd hoewel er naast corona nog andere katten te geselen waren.

Zo was er de dringende behoefte om nieuwe mensen bij het bestuur te betrekken, want hoewel de buurten de laatste jaren een heropleving kennen en goed lijken te draaien sinds de gemeenschappelijke bouw van de wagens op Weelde Depot, was er grote nood voor vers bloed in het bestuur. Na de terugtrekking van Leo Gillis wegens gezondheidsredenen werd het zelfs even kritiek, en leek het dat huidig voorzitter Marc Rombouts de handdoek in de ring zou moeten gooien. De vraag is nog steeds groot, maar ondertussen hebben zich toch enkele mensen gemeld na een oproep waaraan ook RAWEPO graag haar medewerking verleende.

Naast de prins en zijn Raad van 11 stellen we ook graag het bestuur aan u voor:

  • Voorzitter: Rombouts Marc (Max)
  • Penningmeester: Cools Guido
  • Secretaresse: Michielsen Desiree
  • Prinsverkiezing: Nieuwkerk Nanda
  • Snutentrekker: Vercammen Inge

Geen stoet in 2021 voor 1e jaar vzw KCV De Weldse Bokken.

Voorlopig wordt er niet gedacht aan een stoet met wagens en een optocht, maar er zijn wel andere initiatieven die aan het borrelen zijn.

Zo is een afvaardiging van verschillende wijken druk met het maken van één of andere constructie in de vorm van het nieuwe logo naar aanleiding van de naamsverandering na 50 jaar Kindercarnaval Weelde. Analoog met onze Noorderburen die graag ludieke namen verzinnen voor carnavalsgehuchten is de vereniging omgedoopt tot vzw KCV. De Weldse Bokken. En daar hoorde ook een nieuw herkenbaar logo bij.

Dit logo krijgt nu een “bigger than life” uitvoering die ergens in de buurt van het gemeentehuis een plek zal krijgen en waar de kinderen op of in kunnen spelen, maar later meer hierover als het allemaal wat concreet wordt, in een post covid jaar kun je nergens zomaar vanuit gaan....

 

weldsebokken logo

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren