prins remi sleutel

Zoals we gisteren al melden leeft Weelde stilaan toe naar het grootste evenement van het voorjaar, het 47e kindercarnaval. 

Gisteren werd op het gemeentehuis ten overstaan van vrienden en familieleden, maar ook in bijzijn van bijna het voltallige schepencollege de sleutel van onze gemeente plechtig overhandigd aan Prins Remi die volgend weekeinde de plak zal zwaaien over de carnavalsgemeente Weelde en bij uitbreiding in ons geval ook een beetje over groot Ravels.

 

Toespraak burgemeester Walter

Burgemeester Luyten dankte in de traditionele toespraak  het comité dat al sinds 47 jaar dit grootste ééndagsevenement organiseert in onze deelgemeente Ravels.

Met hun ongeëvenaarde engagement dat ze elk jaar opnieuw weer uitdragen naar de buurten dragen ze bij aan het sociale weefsel van onze gemeente dat zo belangrijk is in deze tijden van vervreemding. Dat was het grootste compliment dat de burgemeester kon geven aan het kerncomité. 

pris remi burgemeester

 

Voorzitter Marc Rombouts weet hiermee dat hij op de steun van de gemeente van de gemeente kan rekenen in de aanloop van het 50e kindercarnaval, nog enkele jaren voordat deze mijlpaan wordt bereikt.

Hij dankte op zijn beurt de gemeente voor hun medewerking en het ter beschikking stellen van de  hal op Weelde Depot. Deze beslissing speelde een grote rol in de bouwmogelijkheden die plots bijna tot de hemel reikten in de hallen. Gelukkig zijn er reglementen die wel flexibel zijn maar er toch voor zorgen dat de bouwdrift van sommige buurten toch binnen de perken blijft.

Uittredend Prins Victor mocht de scepter overhandigen en daarmee zijn prinsdom van afgelopen jaar als beëindigd beschouwen.  

Ook de sleutel werd overhandigd door de burgemeester die graag symbolisch de macht van het carnavalsweekeinde overdroeg aan de nieuwe prins.

Toen nam kersvers benoemd Prins Remi het woord, die samen met hofdames Lien en Eline zijn eerste toespraak tot zijn onderdanen richtte die nauwlettend door burgemeester en schepenen werd gevolgd.

prins remi victor

 

Jury uitgebreid.

Dit jaar gooit het kerncomité het nogmaals over een andere boeg bij het beoordelen van de wagens en de groepen. Waar er de laatste jaren een externe professionele jury verantwoordelijk was over de uitslag wordt dit jaar geopteerd voor een kleine wijziging in de vorm van een uitbreiding van de jury. In de jaarlijkse evaluatie met alle groepen is er gedebatteerd over een verbetering van het jureringsysteem en deze oplossing kwam uit de bus.

Dit keer zal een tweede juryteam uit de carnavalswereld punten geven op een meer ludieke manier, meer kijkend door de ogen van carnavalsmensen. Op deze wijze zullen de punten worden bijeen gevoegd, in totaal zullen er een tiental mensen punten geven waar in het verleden slechts een drietal personen de beslissing namen. Hopelijk is daardoor een groter draagvlak gecreëerd en kan iedereen volgend weekeinde tevreden zijn met een fantastische winnaar van deze 47e Kindercarnavalsstoet.

 

Filmreportage Sleuteloverhandiging Prins Carnaval 2018 © RAWEPO.BE

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren