sleuteloverdracht2016

Nog slechts één week voor het 45e kindercarnaval in Weelde...
Tijd dus om de scepter te overhandigen van het gemeentehuis.

Receptie aangeboden door de gemeente.

F35A6235-001F35A6238Heel de receptieruimte van het gemeentehuis was volgelopen om de overhandiging van de sleutel bij te wonen. Burgemeester Luyten moest natuurlijk eerst aan het woord worden gelaten. Hij dankte het nieuwe comité en prees hen voor de medewerking die alweer gladjes was verlopen in de aanloop naar carnaval 2016.

Vooral de flexibele houding van de verschillende buurten door de herschikking van de locatie wordt op prijs gesteld. Het is niet zo evident om telkens te verhuizen terwijl men nog aan het werken is aan de praalwagens.

De wisseling van de scepter gebeurde een beetje onwennig, bijna ongemerkt veranderde de scepter snel van eigenaar. Het leek wel dat onze vorige prins Sam nog graag een jaar langer had willen regeren over ons dorp.

 

Toespraken van comité en prins Anton.

F35A6231F35A6245Woordvoerder van het comité Marc Rombouts dankte in zijn korte toespraak de gemeente en alle hulpdiensten voor hun medewerking en gaf nog wat toelichting bij het programma van dit jaar.

Speech Marc Rombouts:

Jawel,over een week start ons carnavalsweekend!
Na maanden van voorbereidingen zowel bij alle deelnemende gebuurten als bij het comité zijn we bijna klaar voor onze 45ste kindercarnavalstoet.
Volgende week vrijdag 5 februari geven we het startsein met onze foute fuif met live optreden van The Caboodles en Dimi & de Kasten.
Zaterdagavond mag onze jeugd nog eens zijn gekste outfit uit de kast halen en als hoogtepunt op zondag de 45ste kindercarnavalstoet.
Zonder de inzet van velen zou dit alles niet mogelijk zijn. Zo denken we aan de vele ouders die al enkele maanden gedreven aan het bouwen zijn en de laatste hand gelegd hebben aan de kostuums. Ook wij als comité hebben alle voorbereidingen getroffen.
Ook onze gemeente en de politie geven wij graag een woord van dank voor hun steun en medewerking. Voor het 3de jaar krijgen onze bouwers de gelegenheid om in de legerhallen te bouwen wat de gedrevenheid en de groepsgeest steeds tot een hoger niveau doet klimmen.
Dankzij de hulp en inzet van vele dorpelingen en medewerking van onze gemeente kunnen wij er weer een echt dorpsfeest van maken!
Uiteraard zijn wij ook heel dankbaar dat er hier vandaag weer een receptie aangeboden wordt vooral voor onze Prins, de hofdames en de raad van 11.
Het voorbije jaar was prins Sam onze Prins carnaval 2015. Hij heeft dit goed gedaan en draagt nu de scepter over aan onze prins 2016: Anton Van Dijck.
De nieuwe prins wordt bijgestaan door zijn twee hofdames, Manon en Bronke en door deze vrolijke bende, de raad van 11!


En toen was het de beurt aan de nieuwe Prins Anton en zijn hofdames Bronke en Manon. Hij maakte al direct een flinke entrée met een brommende micro die hij echter snel onder de knie kreeg.
Gewoontegetrouw moest hij ook het carnavalsreglement voorlezen met zijn trouwe, stralende hofdames Manon en Bronke.
We hadden vooraf nog geen beslag kunnen leggen op dit geheime document, maar we hopen dat we dit later nog met jullie kunnen delen.

Het meest belangrijke punt op zijn agenda was wel de vraag voor een voetbalveld met kunstgras voor KSK Weelde.

Speech Prins Anton

Aan alle bewoners van het land van Weld: HEIL !!!
Wij, prins Anton den eerste, zijne edele hofdames Bronke en Manon en de gehele Raad van Elf, zijn blij dat we op de carnavalsdagen mogen regeren over ons Snutentrekkersdorp Weld.
Na wijs beraad zijn wij blij en trots ons regeerprogramma aan U te kunnen voorstellen.

Ten eerste
Op zondag 7 februari 2016 zal het bestuur van ons dorp volledig in handen zijn van mezelf, mijn hofdames en mijn Raad van Elf.
Ten tweede
Het bestuur van onze gemeente belooft ons dat ze er alles aan zal doen om de stoet in Weelde vlot te laten verlopen.
Ten derde
De politie van ons dorp zal alles in het werk stellen om de stoet in alle veiligheid door het dorp te laten trekken. De belangrijkste verkeersregel op 7 februari; kinderen hebben voorrang en er worden die dag geen bekeuringen gegeven.
Ten vierde
Vanop onze prinsenwagen zal ik samen met mijn prachtige hofdames en de voltallige Raad van Elf als eerste wagen onze 45ste kindercarnavalstoet enthousiast op gang trekken.
Ten vijfde
De gemeentebelasting zullen voor minstens 50% besteed worden aan de feestelijkheden voor de Weldse bevolking, zodat wij ook na vandaag kunnen blijven feestvieren.
Ten zesde
Wij willen ons gemeentebestuur van harte danken voor ons mooie en kindvriendelijke dorp. 2 schooljaren hebben wij nog kunnen genieten van onze nieuwe school met zijn prachtige speelplaats. Onlangs werd het pleintje in de Straatakkers “ferm” aangelegd. Het mag gezegd; wij wonen graag in Weelde!
Ten zevende
De gemeente zal overgaan tot het aankopen van rode neuzen voor het werkende politiekorps op zondag 7 februari. Op die manier kunnen zij die dag ook op een leutige manier werken.
Ten achtste
Alle kinderen van Weelde krijgen na carnavalsdag een volledige week verlof!
Vinden wij leuk!
Ten negende
De voltallige gemeenteraad wordt uitgenodigd op zondag 7 februari op het gemeenteplein om de stoet te bewonderen en een diepe buiging te maken voor Prins Anton, zijn hofdames en de Raad van Elf.

Ten tiende
Nu ik dit jaar de prins ben, maak ik graag van de gelegenheid gebruik om een gunst te vragen voor mij en mijn sportieve onderdanen. Zoals uzelf wel weet laat het weer ons hier soms in de steek en zorgt regen voor onbespeelbare voetbalvelden. Daarom zouden wij heel blij zijn met de aanleg van een prachtig voetbalveld in kunstgras bij KSK Weelde We zullen u zeer dankbaar zijn!
Ten elfde
Op zondag 7 februari 2016 zullen alle kinderen en grote mensen die naar de stoet komen kijken gratis voorzien worden van snoepjes, zolang de voorraad strekt. Samen met ons gemeentebestuur denken we aan het milieu en de bewoners langs het parcours en gooien we geen confetti meer.

Zet allen de feestneus op en vergeet niet dat lachen gezond is.
Komt allen zien op zondag 7 februari!
LEVE DE LOL !!!
LEVE DE LEUTE !!!
Ik heb gezegd; ALAAF !!! ALAAF !!! ALAAF !!!


We zorgden al wel voor wat beelden van deze sleuteloverdracht die jullie hier kunnen bekijken: Sleuteloverdracht 2016

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren