paulvantichgelt unizo

Volgende week woensdag komt Weeldenaar Paul Van Tigchelt op uitnodiging van UNIZO Groot Ravels voor een lezing naar onze gemeente.

Hij komt er spreken over veiligheid en ondernemerschap.

Praktisch

Datum: woensdag 15 mei
Lokatie: Kantine KSK Weelde
19h00: Deuren open
19h15: Voorwoord UNIZO Groot Ravels
19h30: Gastspreker Paul Van Tigchelt
21h00: Nawoord UNIZO Groot Ravels

 

Voor wie de bakkerszoon uit Weelde niet kent…

Paul Van Tigchelt, een vijftiger en zoon van een voormalige bakker uit Weelde, nam vorig jaar nogal verrassend de rol over van de aftredende minister Vincent Van Quickenborne. Als adjunct-kabinetschef van (oud)-minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en mede-architect van talrijke vernieuwingen en hervormingen, speelde Paul een belangrijke rol op het kabinet.

Even ter verduidelijking: in 2015, toen België de alarmfase verhoogde van drie naar vier, was het toenmalige OCAD-hoofd Paul Van Tigchelt ook al verantwoordelijk voor deze beslissing. Geen doorsnee “nine-to-five” baan dus voor onze ex-Weeldenaar. Onder zijn leiding werd de OCAD-lijst opgesteld, een database met namen en informatie over potentiële gevaarlijke individuen of groeperingen in ons land.

Voordat hij hoofd werd van OCAD, was Van Tigchelt substituut-procureur-generaal in Antwerpen. Hij begon zijn carrière in 1998 als parketjurist en werd drie jaar later gerechtelijk stagiair. In 2003 werd hij adjunct-kabinetschef en woordvoerder van de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken, Patrick Dewael (Open VLD). Tijdens die periode was hij als adjunct-directeur nauw betrokken bij de oprichting van het OCAD. In 2008 keerde Van Tigchelt terug naar het Antwerpse parket, waar hij zich specialiseerde in drugsdossiers en verantwoordelijk was voor de bestrijding van internationale en grootschalige drugshandel.

 

paulvantichgelt unizo info

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren