jaarmarkt poppel2023 1

Soms kan het ook een beetje te veel van het goede zijn en dat was gisteren het geval op de Jaarmarkt van Poppel.

Met temperaturen die naar de 35°C liepen was het onbegonnen werk om wat afkoeling te vinden tussen de kramen en kwamen de bezoekers maar mondjesmaat op het jaarlijkse evenement af.

© RAWEPO

Toch waren er een aantal onverschrokken marktkramers komen opdagen die er tegen beter weten in het beste van hoopten.

Het was echter gedurende heel de dag een beetje aanmodderen met de bezoekers, enkel de tenten van KFC Poppel konden wat verkoeling bieden en kregen hun deel van het volk over de vloer.

 

Dat neemt niet weg dat er niks te beleven was. We konden zelfs in de loop van de late namiddag nog genieten van een lekkere frisse wafel met slagroom die door de mensen van Toneelvereniging  Taksent met liefde waren gebakken.

Bij Ferm, de vrouwenvereniging die ook een standje had staan aan de kiosk maakten de bezoekers  kans op het winnen van een gigantische bloementuil/vaas. Tegen sluitingstijd werd winnaar Ad aan tafel verrast met zijn prijs die hij amper kon dragen.

jaarmarkt poppel2023 4

Binnenkort zullen de resultaten van de Jaarmarkt worden geëvalueerd door de organisatoren. Er wordt achter de schermen al luidop nagedacht over een aangepaste formule. Zo is er sprake van een Avondjaarmarkt of een samenwerking met de Kioskfeesten om deze volkse jaarmarkt wat nieuw leven in te blazen.  Het slinkende aantal Belgische markkramers is een deel van het probleem, maar een ruimere deelname van verenigingen van de gemeente zelf zou soelaas kunnen bieden.

    jaarmarkt poppel2023 3

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren