Gisteren vond onder uiterst warme omstandigheden toch de eerste editie plaats van “Ravels Ravot.”

Het Nonnenbos aan Weelde Statie was de eerste buurtvereniging die zich kandidaat hadden gesteld voor deze spelnamiddag voor de jeugd.

ravels ravot4

Over de partijgrenzen heen.... het kan aan de Statie!

Over alle partijgrenzen heen werd er samen gewerkt om dit initiatief van de grond te krijgen en de mensen waar daar heel tevreden over.

ravels ravot3

Het initiatief Ravels Ravot is eigenlijk ontsproten tijdens het project Veerkrachtige Dorpen dat net na de corona periode  vorm kreeg in onze gemeente en wel bepaald aan Weelde-Statie.

Ondanks het warme weer kwamen toch een mooi aantal kids op deze spelnamiddag af met hier en daar wat nieuwsgierige ouders die ook een kijkje kwamen nemen. Terwijl de kids werden geëntertaind konden de ouders onbekommerd van een drankje genieten waarvoor het buurtcomité van het Nonnenbos gratis had gezorgd.

ravels ravot2

De jeugdraad en sportdienst van Ravels hebben samen hun schouders onder het project gezet en ondersteunen de spelnamiddagen met de hulp van de leiding van verschillende jeugdverenigingen.

Gisteren waren het de leiders van Chiro die de kinderen op een aangename manier bezighielden en daar kwam vooral veel water aan te pas. Het was dan ook  niet verwonderlijk dat allen zich zonder vrees lieten meeslepen in de verschillende activiteiten die waren voorzien.

Volgende week naar Ravels-Eel

Volgende week is er nog een Ravels Ravot on Tour spelnamiddag in Ravels-Eel waar de kinderen kunnen komen meespelen in eigen buurt om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken. Een ideale manier om kennis te maken met elkaar, ook voor de ouders.

Het is eigenlijk jammer dat niet meer buurtverenigingen zich hebben aangemeld om een Ravels Ravot on Tour in hun eigen speelpleintje te krijgen. Volgend jaar gaan ze in ieder geval door met dit initiatief zodat de mensen er zich eens over kunnen beraden, het werkt in ieder geval als een ideaal ontmoetingsmoment waarop dan weer nieuwe projectjes de kop opsteken ..... 

1rawepo camera Fotoreportage © RAWEPO  / Ravels Ravot on Tour

We gingen zelf ook even een kijkje nemen maar het overgrote deel van de fotoreportage is gemaakt door Els, de gangmaker van het Nonnenbos.

ravels ravot1

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren