20190707 Zeepkistenrace 0134

Het Buurtcomité Turnhoutseweg – Elzenstraat die vorig jaar de eerste geslaagde zeepkistenrace organiseerde en dat feestje dit jaar nog eens dunnetjes wilden overdoen hebben een moeilijke noot moeten kraken.

Hoe jammer ze het ook vinden, ze hebben beslist om dit jaar de organisatie te annuleren.

We hadden even Koen Moonen aan de lijn die verduidelijkte met welke argumenten ze dachten deze beslissing te moeten nemen.

Niet verantwoord, zeker niet na de wedstrijden ….

“Het lijkt ons gezien de huidige situatie en evolutie van de coronabesmettingen niet aangewezen om een dergelijke bijeenkomst met +/- 400 personen te organiseren, het is inderdaad in open lucht maar wij als organisatie kunnen niet garanderen dat de afstand tussen de mensen gaat behouden blijven.”

“Bij aanvang van het evenement zou dit nog wel lukken maar na verloop van tijd zal dit helaas niet mogelijk zijn ….., we hebben de test gedaan met het “covid event risk model” en kwamen tot een oranje kleur maar de eerlijkheid bied ons te zeggen dat je hiermee kan spelen en enkel geldig is bij aanvang van het evenement.”

Geen gedwongen politieman spelen voor de vrienden en kennissen.

“Wij willen niet als politieman gaan fungeren tussen allemaal bekenden van ons, het is de bedoeling om een volksfeest te hebben en dit kan nu niet .”

Datum voor volgend jaar al geprikt.

Ook willen we ze als buurtcomité het risico niet lopen om nadien te worden aangewezen als een organisatie waar het virus zich verder heeft kunnen verspreiden met alle mogelijk gevolgen van dien. Ze stuurden de gemeente al een schrijven waarin ze aangeven de organisatie te annuleren. De datum voor volgend jaar is al geprikt, 04 juli 2021.

Beleef de eerste zeepkistenrace nogmaals met foto- en filmreportage

https://www.rawepo.be/nieuws/verenigingen/5485-eerste-zeepkistenrace-van-cv-turnhoutseweg-mondt-uit-in-groots-volksfeest.html

https://rawepo.smugmug.com/VERENIGINGEN-RAVELS/20190707-Zeepkistenrace-2019/

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren